WINTERSWIJK - De toekomst van de regionale muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk wordt steeds somberder. De school leeft van de subsidie van Oost Gelre, Aalten en Winterswijk. Maar de raad van Oost Gelre heeft dinsdagavond besloten de subsidie te halveren. Aalten maakte eerder al bekend na augustus 2020 helemaal met de subsidie te stoppen. De grootste steun voor Boogie Woogie komt daarmee alleen nog van Winterswijk.
door Domien Esselink
Mogelijk blijft het niet bij het halveren van de subsidie, maar wordt de bijdrage van Oost Gelre zelfs na een half jaar helemaal stopgezet. Het CDA en de VVD kwamen in ieder geval met het plan om de bijdrage van 177.000 euro te halveren en de acht muziekverenigingen in de gemeente een half jaar de tijd te geven een plan van aanpak te maken om zelfredzaam te worden. Mogelijk stopt de subsidie daarna helemaal, maar de politiek wil het definitieve besluit daarover nu nog niet nemen.
Meer maatwerk
'De muziekverenigingen zijn tevreden over het onderwijs bij Boogie Woogie, maar ze willen ook meer maatwerk', stelde fractievoorzitter Niek Bragt van het CDA dinsdagavond. 'Verenigingen hebben er vertrouwen in dat ze dat zelf kunnen, maar ze kunnen het komende jaar nog niet zonder Boogie Woogie.'
De gemeenteraad in Oost Gelre - met uitzondering van D66 - stelde niet het muziekonderwijs ter discussie, maar wel de zogenaamde overheadkosten bij Boogie Woogie. Oftewel: de raad wil niet langer meebetalen aan een duur gebouw en al helemaal niet aan een toekomstig Cultuurkwartier in Winterswijk, zoals VVD-voorman Kees Porskamp nogmaals naar voren bracht.
Het laatste nieuws uit Winterswijk
Overig verkiezingsnieuws
-
NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
-
NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
-
TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
-
ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
-
ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.