Logo De Belofte

HEERDE - Een groep ouders van leerlingen van basisschool De Horsthoek in Heerde wil het schoolgebouw overnemen. Daarmee willen ze zeker stellen dat de leerlingen in dat gebouw naar school kunnen en niet hoeven te verhuizen naar de multifunctionele locatie De Heerd.

De ouders willen een zogenoemde Beheersstichting oprichten, die het gebouw na overname van de gemeente Heerde verhuurt of ter beschikking stelt aan de Stichting Proo, die het basisonderwijs verzorgt. Over de mogelijke overname zijn gesprekken gaande met de gemeente, die volgens één van de betrokkenen, Jos Groothedde, positief verlopen.

Maar er moet nog heel veel uitgezocht worden, stelt Groothedde. Zo moet er duidelijk worden hoe alles juridisch in elkaar zit en ook hoe geldstromen gaan lopen. De gesprekken gaan de komende maanden, ondanks de aanstaande schoolvakantie in de regio Midden, gewoon door.

Asbest

De gemeente Heerde wil van het gebouw van De Horsthoek af, omdat er veel achterstallig onderhoud in zit en omdat er asbest verwerkt is in het pand. Maar veel ouders vinden de school op dit moment veilig, omdat de ruimtes die gebruikt worden asbestvrij zijn.

Ook wordt er maandelijks gecontroleerd of de school nog steeds veilig is. Uit een rondgang langs de ouders door het schoolbestuur twijfelt 70 procent van hen aan een verhuizing naar De Heerd. Ze vinden de huidige school op de mooiste plek met het mooiste uitzicht van Heerde staan. 

Overname van een basisschoolgebouw door ouders komt niet of nauwelijks voor. Daarom nemen de initiatiefnemers volgens woordvoerder Groothedde de tijd om alles goed uit te zoeken.

Zie ook:

Het laatste nieuws uit Heerde

Overig verkiezingsnieuws

 • Minister komt niet met geld voor jeugdzorg over de brug, Gelderse wethouders teleurgesteld

  18 november 2019
  RENKUM - 'Doodzonde', zegt wethouder Marinka Mulder van Renkum. 'Het is wachten op een nieuw kabinet tot we echt verder kunnen werken aan de jeugdzorg.' De belangrijkste vraag van de gemeenten aan minister Hugo de Jonge was extra geld. Maar die toezegging kwam er maandag tijdens het debat over de jeugdzorgtekorten in de Tweede Kamer niet.
 • Nieuwe D66-wethouder Wageningen

  18 november 2019
  WAGENINGEN - D66 draagt in Wageningen Maud Hulshof voor als nieuwe wethouder. Hulshof is nu fractievoorzitter van de partij.
 • Gelderse wethouders hopen op meer geld bij Jeugdzorgdebat in Den Haag

  18 november 2019
  EDE - Het water staat veel gemeenten in financiële zin aan de lippen vanwege de oplopende tekorten op hun begrotingen voor zorg. Verschillende Gelderse wethouders trokken maandag naar Den Haag om een debat over verbeterplannen van de minister in de Tweede Kamer bij te wonen. 'Er is meer geld en kennisdeling nodig', zegt wethouder Marinka Mulder uit Renkum.
 • Rijke buren? Dit is het vermogen in jouw gemeente

  18 november 2019
  ARNHEM - Het doorsnee vermogen van een huishouden is in de gemeente Rozendaal met 278.300 euro verreweg het grootst van de provincie. Arnhemmers zijn met een gemiddeld vermogen van 6.100 euro juist het armst. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over vorig jaar.
 • Woede om zorgplan Apeldoorn: 'Jeugd is een product met een prijskaartje'

  15 november 2019
  APELDOORN - Apeldoorn gaat mensen meer inzicht geven in de kosten van de jeugdzorg, om zo bewustzijn te creëren over de uitgaven die de gemeente Apeldoorn heeft. Het leidt tot veel boosheid: 'Dit kost jij dus, zeggen we hiermee.'
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend