Logo De Belofte

HEERDE - Een groep ouders van leerlingen van basisschool De Horsthoek in Heerde wil het schoolgebouw overnemen. Daarmee willen ze zeker stellen dat de leerlingen in dat gebouw naar school kunnen en niet hoeven te verhuizen naar de multifunctionele locatie De Heerd.

De ouders willen een zogenoemde Beheersstichting oprichten, die het gebouw na overname van de gemeente Heerde verhuurt of ter beschikking stelt aan de Stichting Proo, die het basisonderwijs verzorgt. Over de mogelijke overname zijn gesprekken gaande met de gemeente, die volgens één van de betrokkenen, Jos Groothedde, positief verlopen.

Maar er moet nog heel veel uitgezocht worden, stelt Groothedde. Zo moet er duidelijk worden hoe alles juridisch in elkaar zit en ook hoe geldstromen gaan lopen. De gesprekken gaan de komende maanden, ondanks de aanstaande schoolvakantie in de regio Midden, gewoon door.

Asbest

De gemeente Heerde wil van het gebouw van De Horsthoek af, omdat er veel achterstallig onderhoud in zit en omdat er asbest verwerkt is in het pand. Maar veel ouders vinden de school op dit moment veilig, omdat de ruimtes die gebruikt worden asbestvrij zijn.

Ook wordt er maandelijks gecontroleerd of de school nog steeds veilig is. Uit een rondgang langs de ouders door het schoolbestuur twijfelt 70 procent van hen aan een verhuizing naar De Heerd. Ze vinden de huidige school op de mooiste plek met het mooiste uitzicht van Heerde staan. 

Overname van een basisschoolgebouw door ouders komt niet of nauwelijks voor. Daarom nemen de initiatiefnemers volgens woordvoerder Groothedde de tijd om alles goed uit te zoeken.

Zie ook:

Het laatste nieuws uit Heerde

Overig verkiezingsnieuws

 • Duizend woningen in groen gebied, inwoners gruwelen ervan

  20 februari 2020
  MALDEN - Woningbouw zorgt voor ophef in Malden. Plannen om tot duizend woningen te realiseren zijn onderwerp van besluitvorming tijdens de raadsvergadering, donderdagavond. Veel inwoners maken zich grote zorgen dat de bouwdrift ten koste gaat van een groen gebied ten zuiden van Malden.
 • Opgerolde cocaïnewasserij zat verstopt in varkensschuur

  19 februari 2020
  VRAGENDER - De cocaïnewasserij die eind vorige maand werd ontdekt in Vragender (gemeente Oost Gelre), zat in een afgetimmerd deel achterin een varkensschuur van een boerderij aan de Oude Winterswijkseweg. Het was ook ingericht als woonruimte.
 • Arnhem gaat ondernemers met schulden beter helpen

  19 februari 2020
  ARNHEM - De gemeente Arnhem wil ondernemers met schulden beter helpen. Het ondersteuningspunt dat er nu is, werkt niet goed genoeg. Er komt daarom een nieuw ondernemersloket en gratis financiële hulp voor kleine zelfstandigen. Het gaat vooralsnog om een proef waar ongeveer 175 ondernemers in mee gaan doen.
 • Ambtenaren leren vriendelijker met vragen van burgers om te gaan

  19 februari 2020
  LICHTENVOORDE - Ambtenaren van de gemeente Oost Gelre worden op cursus gestuurd om vriendelijker met vragen van burgers om te gaan. 'Het gaat om houding en gedrag', zegt wethouder Karel Bonsen.
 • Overbetuwe start onderzoek naar gastarbeiders: ‘Nederland is geen luilekkerland voor ze’

  19 februari 2020
  ELST - Overbetuwe start volgende maand een onderzoek naar de hoeveelheid gastarbeiders in de regio. Daarmee controleert ze ook hoe afhankelijk lokale bedrijven zijn van hun werk. Naar aanleiding van de resultaten moet er nieuw beleid worden gemaakt voor de huisvesting van deze werkers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend