Logo De Belofte

WAGENINGEN - De gemeenteraad van Wageningen neemt maandagavond een besluit over de nieuwe plannen voor kamerverhuur, maar er klinkt veel protest. Studenten zijn bang dat ze hun huis uitgezet worden en bewoners van villawijken vrezen dat hun huizen straks veel minder waard zijn.

Het gemeentebestuur wil dat maximaal 5 procent van de woningen in een straat een studentenhuis is. Op dit moment mag 15 procent van de woningen in een straal van 50 meter studentenhuis zijn. Daardoor staan er veel studentenhuizen pal naast of vlakbij elkaar. De gemeente wil die ontwikkeling remmen om de 'leefbaarheid' in wijken te garanderen.

Aan de Herenstraat 6 in Wageningen staat een studentenhuis dat, als de gemeenteraad haar nieuwe verhuurplan doorzet, mogelijk wordt opgedoekt. 'Het percentage lijkt uit de lucht gegrepen en er is niet naar speciale zones gekeken. Ik vind het een beetje onzin eigenlijk', zegt student Dennis Nooyens, bewoner van de Herenstraat.

Tekst gaat verder onder de video

De eigenaar van een villa in Wageningen Hoog is wel te spreken over het plan van de gemeente. Steven Schukking wil tien studenten in zijn huis onderbrengen. 'Er wonen hier vrij veel oude mensen. Ik denk dat studenten goed in staat zijn klusjes te doen, boodschappen te doen en mensen te helpen. Waarom kan je er geen win-win situatie uithalen?', vraagt hij zich hardop af.  

De vergadering van de gemeente begint om 21.00 uur. 

Zie ook: Regels kamerverhuur Wageningen op de schop, protest van studenten en villa-eigenaren

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Tientjes meer betalen voor afval in Wageningen

  10 november 2020
  WAGENINGEN - De afvalstoffenheffing gaat voor Wageningers met enkele tientallen euro's omhoog. De gemeenteraad stelde maandagavond de belastingverordening vast waarin dit is geregeld.
 • Al 15 jaar is Geert van Rumund burgemeester van Wageningen

  01 november 2020
  WAGENINGEN - In Museum de Casteelse Poort in Wageningen is een persoonlijke expositie geopend met en over burgemeester Geert van Rumund. Vandaag, 1 november 2020, is hij precies 15 jaar eerste burger van de stad Wageningen. De PvdA'er is de langstzittende burgemeester van Gelderland op dit moment.
 • Waarschuwing: 'Gemeente bezuinig niet op preventieve zorg'

  12 oktober 2020
  WAGENINGEN - Netwerkverband Welsaam waarschuwt de gemeente Wageningen niet te bezuinigen op laagdrempelige sociale hulp en ondersteuning. "Want dan snijdt de gemeente zichzelf in de vingers en zal ze met veel hogere kosten opgezadeld worden", zegt penvoerder Esther van der Zee.
 • Begroten is een uitdaging in coronatijd, Wageningen neemt er extra tijd voor

  22 september 2020
  WAGENINGEN - De gemeente Wageningen gaat extra tijd nemen om een sluitende begroting op te stellen. De financiële uitdaging is zo groot dat het de gemeente niet lukt om komende november al een dichtgetimmerd plan bij de provincie Gelderland in te leveren.
 • Twijfels over nieuwe wethouder, kandidaat vraagt bedenktijd

  15 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geïnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend