Logo De Belofte

NUNSPEET - Gemeentebelang in Nunspeet heeft de uitkomsten van de themabijeenkomst 'toerisme lust of last' aangeboden aan wethouder Marije Storteboom. Zij zal de bevindingen van de aanwezigen meenemen tijdens de ontwikkeling van een visie ten aanzien van toerisme op de Veluwe. Dat toerisme een belangrijke (economische) pijler is voor de gemeente Nunspeet bleek wel uit de belangstelling.

Ruim zestig vertegenwoordigers van belangenorganisaties, (recreatie-) ondernemers en belangstellende inwoners wisselden aan de hand van stellingen van gedachten. Met name de stelling: 'de recreatiedruk op onze natuur en infrastructuur is te groot' leidde tot veel discussie. De meningen hierover waren erg verdeeld. Dat de toeristen zorgen voor een gezellige drukte in alle kernen van de gemeente Nunspeet, daar was iedereen het wel over eens. En omdat de druk per locatie en tijdstip verschilt vindt men het belangrijk met elkaar te kijken naar oplossingen, zoals een betere spreiding van het toerisme en extra parkeergelegenheden.

Samenwerken in de regio

Duidelijk was dat men voor Nunspeet een centrale rol en als uitvalsbasis ziet voor het toerisme in de regio. Denk daarbij aan overnachtingen en de recreatiemogelijkheden in onze natuur en aan het water. Er zal dan wel nadrukkelijk samengewerkt moeten worden met de andere gemeenten om het aanbod op elkaar af te stemmen en elkaars kwaliteiten en belevingen te benutten. Zo houden wij de toerist langer in onze regio en dat is goed voor iedereen.

Keuzes maken

Ook was men eensgezind over het feit dat de gemeente Nunspeet een sterk toeristisch merk is, maar dat we dit alleen in stand kunnen houden door keuzes te maken in ons aanbod. We geven vaak aan dat we een mooie gemeente zijn waar van alles mogelijk is. In onze uitingen is het wellicht beter per doelgroep aan te geven wat de mogelijkheden zijn. Daardoor is het ook mogelijk de toestroom aan toeristen beter te sturen. Daarnaast spreekt een globaal aanbod te weinig aan.

Tijdens het aanbieden gaf de wethouder Storteboom aan erg blij te zijn met de uitkomsten: 'Het geeft een helder beeld van wat er speelt bij onze inwoners.'

 

 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet - Redactie

Het laatste nieuws uit Nunspeet

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Nunspeet presenteert een ‘solide en uitdagende begroting’ voor volgend jaar

    27 september 2021
    NUNSPEET - Het college van B&W presenteert ook dit jaar een sluitende Programmabegroting 2022-2025 aan de gemeenteraad. In de begroting laat het college zien waaraan zij het geld wil besteden. Te denken valt aan het project De Wiltsangh, onderwijshuisvesting en de herinrichting van de stationsomgeving.
  • Gemeentebelang Nunspeet wil dat de vergunningsaanvraag van Staatsbosbeheer wordt ingetrokken

    11 augustus 2021
    NUNSPEET - Staatsbosbeheer heeft, zoals bekend is, een vergunning bij de gemeente Nunspeet aangevraagd om herstelwerk uit te voeren in het Zandenbos. De gemeente moet hier hun licht nog over laten schijnen en een besluit over nemen. Gemeentebelang Nunspeet heeft via schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd, de vergunningsaanvraag voor de werkzaamheden aan de Zandenbosvennen in te trekken.
  • Plan om Nunspeet dementievriendelijk te maken

    08 juli 2021
    NUNSPEET - De gemeente Nunspeet wil graag een dementievriendelijke gemeente worden. De insteek is mensen met dementie langer thuis te laten blijven wonen en ervoor zorgen dat ze naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving. Hiervoor is een projectplan opgesteld dat nog in de raad besproken moet worden. Stapsgewijs wil men dit doel bereiken. Zo wordt eerst ingezet op voorlichting en trainingen. Later wordt bepaald hoe het plan er concreet komt uit te zien.
  • Subsidie voor SWN afgewezen

    08 juli 2021
    NUNSPEET - Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) heeft aan het college een subsidie van €20.000,- gevraagd voor geleden verliezen en weggevallen inkomsten door corona in 2020. Dit verzoek is afgewezen.

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend