Logo De Belofte

DOETINCHEM - Doetinchem pakt de bedrijventerreinen in de gemeente aan. Met nieuw beleid moet het voor een ondernemer of bedrijf duidelijk worden wat wel en niet mag op een bedrijventerrein. Dat liet de laatste jaren nog wel eens te wensen over. Nu die spelregels helder zijn, moeten duurzame en innovatieve bedrijven de ruimte krijgen zich te ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het A18 Bedrijvenpark in Wehl.

Door: Davie Klein Gunnewiek

'Ik zit bijna acht jaar op het bedrijvenpark en in het begin kwamen er maar weinig bedrijven bij', aldus ondernemer Jan Evers. Evers vestigde zich als eerste op het A18 Bedrijvenpark met zijn autobedrijf. 'Later kwamen de Esbro en Rabelink op het bedrijvenpark en deze bedrijven hebben nu plannen om zich uit te breiden', aldus Evers.

'Ook ik heb uitbreidingsplannen, dus deze ontwikkelingen zijn zeker de moeite waard voor ondernemers als je wilt groeien met je bedrijf.' Volgens Evers is de bereikbaarheid van het bedrijvenpark ideaal langs de snelweg. 'En je kunt als ondernemer hier een nieuw pand neerzetten dat aan alle eisen voldoet.'

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

'Situaties werden gedoogd'

De IG&D komt op voor de belangen van de Doetinchemse bedrijven en zag dat de gemeente in het verleden bedrijven toe liet die in strijd waren met het bestemmingsplan. 'Die situatie werd gedoogd', aldus voorzitter Jan Garretsen. 'Er zijn situaties ontstaan die niet in overeenstemming waren met de regels.'

'Je ziet nu de toenemende druk en de behoefte naar ruimte op bedrijventerreinen', zegt Garretsen. 'Dat leidt tot vragen van ondernemers over de spelregels en de invulling van bedrijventerreinen.' Daarmee is Garretsen tevreden met de versoepeling van de regels die Doetinchem doorvoert. 'De beleidsnotitie van de gemeente geeft daar nu een goede aanzet toe.'

Niet weg uit de Achterhoek

Wethouder Maureen Sluiter vindt dat de kansen die er nu liggen ook benut moeten worden. 'We durven te kiezen en leggen daarbij een nadrukkelijke focus', aldus Sluiter. 'Dat geeft veel helderheid aan ondernemers en bedrijven die zich bijvoorbeeld hier op het A18 Bedrijvenpark willen vestigen.' 

Met het nieuwe beleidskader 'Bedrijven in verandering' wil de gemeente duidelijkheid scheppen over wat er wel en niet mag op bedrijventerreinen. 'Je ziet dat we in een goede economische tijd zitten en dat het goed gaat. Je ziet het aan de verkochte kavels en de kavels die in optie worden genomen.'

Een grote meubelgigant of gelijksoortig bedrijf zou moeten kunnen volgens Sluiter. 'Of bedrijven die helemaal insteken op nieuwe technologie en innovatie. Daar willen wij echt alle ruimte aan bieden. Bedrijven willen niet weg uit de Achterhoek, maar zich wel kunnen ontwikkelen. Daar bieden wij alle ruimte aan.'

Het laatste nieuws uit Doetinchem

 • Vijfduizend bomen uitgedeeld in Doetinchem

  12 november 2020
  DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem heeft de afgelopen jaren bijna vijfduizend gratis bomen uitgedeeld. Sinds 2016 konden inwoners van kernen en wijken om beurten een keuze maken uit meer dan vijftien verschillende soorten.
 • Doetinchemse politiek omarmt groeiambitie naar 70.000 inwoners

  06 november 2020
  DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond de begroting voor 2021 unaniem aangenomen. Volgens de verschillende partijen is samenwerking in deze coronacrisis belangrijk, waarbij politieke verschillen even naar de achtergrond verdwijnen.
 • 'Parel van de Achterhoek' in de steigers voor miljoenenrenovatie

  03 november 2020
  DOETINCHEM - De vervanging van de gevel van schouwburg Amphion in Doetinchem is maandag van start gegaan. De kosten voor de herstelwerkzaamheden bedragen rond de 2,5 miljoen euro.
 • Werkzaamheden aan Gaswal in centrum Doetinchem gestart

  19 oktober 2020
  DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem is maandag gestart met werkzaamheden aan de Gaswal in het centrum van de stad. De werkzaamheden zijn onderdeel van een breder plan om de Oude IJssel meer bij de binnenstad te betrekken.
 • Sportbedrijf Doetinchem in 2021 van start

  29 september 2020
  DOETINCHEM - Sportcentrum Rozengaarde, Sportservice Doetinchem en het beheer en de exploitatie van de binnensportaccommodaties (Buha) gaan vanaf 1 januari 2021 samen verder als het Sportbedrijf Doetinchem. De gemeenteraad heeft daar positief over besloten.

Overig verkiezingsnieuws

 • Verstandelijk beperkte kiezer wil duidelijke politieke taal

  27 februari 2021
  NIJMEGEN - In aanloop naar de verkiezingen je stem bepalen. Voor veel mensen is dat al ingewikkeld genoeg, maar met een verstandelijke beperking helemaal. Door vooroordelen en onwetendheid wordt de moeite niet genomen om informatie begrijpelijker aan te bieden, stelt Anne Stomph van het Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten (APCG).
 • Bouw nieuw ziekenhuis tussen Arnhem en Nijmegen voor de zomer van start

  26 februari 2021
  ELST - Rijnstate start in juni met de bouw van een ziekenhuis in Elst. De nieuwe vestiging vervangt de verouderdere locaties in Velp en Arnhem-Zuid. Begin 2023 hoopt de kliniek haar deuren te kunnen openen.
 • 'We zijn altijd een beetje vergeten', politiek wil Land van Maas en Waal op de kaart zetten

  26 februari 2021
  DRUTEN - Het Land van Maas en Waal moet prominent op de kaart worden gezet, vinden Drutense raadsleden. Plannen van het regionale toerismebureau zetten de streek volgens hen onterecht weg als een saai gebied met weinig unieke hotspots. Om daar verandering in te brengen, komt de lokale politiek met een nieuwe strategie.
 • Wethouders blijven zitten na discriminatierel: 'Ik snap niet dat je met zo weinig vertrouwen doorgaat'

  25 februari 2021
  ARNHEM - De verantwoordelijk wethouders in de Arnhemse discriminatieaffaire, Jan van Dellen (VVD) en Martien Louwers (PvdA), blijven zitten. Dat is de uitkomst van een heftig en slepend debat op donderdagochtend na een lange nacht vergaderen. Louwers kon daarbij slechts op steun van een kleine meerderheid rekenen.
 • Overbetuwe wil woningzoekers helpen aan betaalbare huizen

  24 februari 2021
  ELST - Er moeten honderden nieuwe huizen verrijzen in Overbetuwe. Een prima streven, vindt de gemeenteraad. Maar voor veel politici mag de langetermijnplanning wel wat scherper. Zo willen ze dat er meer sociale huur komt en hopen ze dat creatieve woonvormen zoals tiny houses een prominent plekje krijgen in de gemeente.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend