Logo De Belofte

GROESBEEK - Bier van eigen bodem. En wijn en sap uit de streek. Dat wil de gemeente Berg en Dal voortaan schenken op hun bijeenkomsten en evenementen. Dat het meer dan het dubbele gaat kosten neemt de gemeente voor lief.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

'Wij zijn trots op onze streekproducten en willen dat op deze manier uitdragen', zegt de gemeente. Bovendien stimuleert de gemeente zo naar eigen zeggen lokaal ondernemerschap en is het duurzamer omdat er op deze manier zo weinig mogelijk tussenstappen zitten tussen de producent en de klant. Er is minder vervoer en koeling nodig. 

'Dat mag best iets meer kosten'

'Onze gemeente kent veel ondernemers die lekkere, pure en lokaal gemaakte producten hebben. Waarom zou je iets van ver halen als het dichtbij zo goed is?', onderbouwt wethouder Irma van de Scheur de keuze voor eigen bier, wijn en sap. 'Als gemeente geven we graag het goede voorbeeld en dat mag best iets meer kosten.' 

De geschatte kosten zijn 4.800 euro, tegenover 2.350 euro nu. In en rond het gemeentehuis zijn met enige regelmaat bijeenkomsten waarbij wat gedronken wordt. Bijvoorbeeld op recepties, bij de lintjesregen, tijdens bijeenkomsten van de gemeenteraad, natuurlijk met carnaval en zo nog wat bijeenkomsten.

Berg en Dal gaat lokale ondernemers vragen mee te doen aan de open inschrijving. Dit gaat om lokale producenten van sap, bier en wijn. De verwachting is dat de gemeente na de zomervakantie kan beginnen met het vullen van glazen met lokale dranken. Maar, zo zegt de gemeente: 'Vanzelfsprekend maken we eerst de bestaande voorraad op.'

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend