Logo De Belofte

HATTEMERBROEK - Hotelconcern Van der Valk, de gemeente Hattem en Bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek maken zich samen hard voor de vestiging van een hotel langs de A28 op bedrijvenpark H2O. Daarvoor hebben zij donderdag gezamenlijk een intentieovereenkomst ondertekend. In de komende maanden werken zij de voorbereiding voor vestiging verder uit in een onderzoek. Streven is om eind 2019/ begin 2020 het onderzoek af te ronden.

Noord-Veluwe biedt volop kansen
Initiatiefnemer Paul van der Valk, onder meer betrokken bij de realisatie van de Van der Valk Hotels in Zwolle, Enschede, Deventer en Hengelo, ziet de hotelmarkt in de regio Zwolle nog steeds groeien. Ruim 5 jaar geleden opende Hotel Zwolle. Paul van der Valk: 'De economische groei van de regio Zwolle en de recreatieve mogelijkheden van de Noord-Veluwe bieden nog volop kansen. Zoals het er nu naar uitziet komen er ongeveer 140 hotelkamers met bijbehorende voorzieningen zoals horeca, welness, fitness, etcetera. Verder streven we voor het Hattemse hotel naar een (bijna) energieneutraal gebouw met volop laadpunten voor elektrische auto’s.'

Hattem enthousiast
Wethouder Auke Schipper van de gemeente Hattem is enthousiast over de plannen van Van der Valk: 'Ondanks dat we een aantrekkelijk toeristisch Hanzestadje zijn, is met name in Hattem zelf het aantal overnachtingsplekken beperkt. Met de komst van dit hotel kunnen nog meer Hanzetoeristen kennis maken met ons mooie stadje en de Noord-Veluwe. Dat betekent ook gelijk een impuls voor onze binnenstad en middenstand. Daarnaast ben ik blij met de ruim 200 nieuwe banen die het hotel gaat bieden. Er is daarbij speciale aandacht voor het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de vorm van zogenaamde participatiebanen. De beoogde locatie ligt bovendien pal aan de A28, op een perceel met de hoogste milieucategorie. Er waren in de gemeenteraad en bij Hattemers zorgen dat daar mogelijk zware industrie zou komen. Dat is met de vestiging van een hotel niet meer aan de orde!'

Ook Bedrijvenpark H2O is blij met het initiatief van Van der Valk. Directeur Piet Tulner: 'Dit is een kwaliteitsimpuls voor bedrijvenpark H2O. Ook voor de zakelijke markt betekent dit een uitbreiding van voorzieningen. Het plan is om komend najaar te beginnen met het bouwrijp maken van het Hattemer plandeel. We verwachten dat de verkoop van circa 20.000 m2 aan Van der Valk ook de interesse van andere kandidaten zal stimuleren.'

Onderzoek voor wijziging bestemmingsplan
In de komende maanden spannen de betrokken partijen zich samen in om een wijziging van het bestemmingsplan voor te bereiden. Zoals gebruikelijk voor het aanpassen van een bestemmingsplan wordt er onderzoek gedaan naar onder andere de effecten van verkeer en parkeren, waterberging, eventuele geur- en geluidsoverlast en de effecten op omliggende bedrijfskavels. Het streven is om de onderzoeken uiterlijk begin 2020 af te ronden.

Door: Mediapartner RTV Hattem

Het laatste nieuws uit Oldebroek

 • Verkenners: Noord-Veluwse gemeenten moeten meer samenwerken, niet fuseren

  30 januari 2020
  ARNHEM - De provinciale verkenners voor de kop van de Veluwe pleiten voor meer bestuurlijke samenwerking tussen de Noord-Veluwse gemeenten. Vooral op het gebied van ICT, financiën, personeelsbeleid, facilitaire zaken en huisvesting zien de verkenners kans op een goede samenwerking. Dat is te lezen in hun rapport: 'Samen voor de Kop van de Veluwe - een pleidooi voor actie', dat donderdag verscheen.
 • Gemeente Oldebroek breekt lans voor boeren in stikstofdiscussie

  12 december 2019
  OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek wil samen met boeren gaan optrekken in de discussie over de stikstofuitstoot. De gemeenteraad stemde daarvoor donderdagavond unaniem in met de motie 'Oldebroek voor de boeren'.
 • Nieuwe burgemeester Oldebroek stuurt niet aan op fusie

  03 oktober 2019
  OLDEBROEK - Een nieuwe burgemeester: Oldebroek verwelkomt vandaag Tanja Haseloop binnen de gemeentegrenzen. De uit Leek overkomende VVD-vrouw zal de burgemeestersketting omgehangen krijgen. De afgelopen maanden heeft ze zich al verdiept in de lokale belangrijke dossiers, waaronder de verdere samenwerking tussen gemeenten op de Noord-Veluwe. 'Ik heb niet de opdracht meegekregen aan te sturen op een fusie.'
 • Afspraken over groot onderhoud bermen A28

  27 september 2019
  OLDEBROEK - Er heeft een constructief gesprek plaatsgevonden tussen bestuurders van de gemeenten Oldebroek en Nunspeet (namens de vier betrokken gemeenten), Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland over het groot onderhoud van de bermen langs de A28. De gemeenten hebben zorgen geuit over het verdwijnen van te veel groen in de bermen en het ontstaan van geluidshinder bij Wezep.
 • Gemeente Oldebroek heeft zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  26 juli 2019
  OLDEBROEK - Voor inwoners met een laag inkomen heeft de gemeente Oldebroek een collectieve zorgverzekering. Zij krijgen dan korting op de verzekeringspremie. Mogelijk komen zij ook in aanmerking voor extra vergoedingen.

Overig verkiezingsnieuws

 • Gevoelig onderwerp in Elburgse politiek niet besproken

  17 februari 2020
  ELBURG - De gemeenteraad spreekt maandagavond toch niet over de winkeltijdenverordening. Een voorstel van burgemeester Jan Nathan Rozendaal om het agendapunt door te schuiven, werd gesteund door een ruime meerderheid van de gemeenteraad. De aanpassingen zullen nu eerst uitgebreid in een commissievergadering besproken worden.
 • Plan om koopzondag onmogelijk te maken, ondernemers zijn boos

  17 februari 2020
  ELBURG - De plannen om de Elburgse winkeltijdenverordening aan te passen, stuiten op verzet bij lokale ondernemers. In de plannen is de mogelijkheid om een ontheffing aan te vragen voor de koopzondag geschrapt. 'Dat is een stap terug in de tijd.'
 • ANALYSE | Is afblazen totale renovatie Arnhems gemeentehuis verstandig?

  17 februari 2020
  ARNHEM - Miljoenen moesten er extra in het Arnhemse gemeentehuis worden gepompt om de moderniserings- en duurzaamheidsambities van het stadsbestuur waar te maken. En dus trapte wethouder Jan van Dellen op de rem. Een natuurlijke reactie, zo lijkt het. Maar is dat ook de logische, rationele keuze?
 • Rommelig plein in Ede wordt aangepakt: 'Nu geen visitekaartje'

  17 februari 2020
  EDE - Parkeerplaats het Kuiperplein in Ede wordt de komende tijd grondig aangepakt. Het is straks 'geen grauwe plek meer', belooft de gemeente. Vandaag starten de werkzaamheden, waardoor er tijdelijk minder parkeerruimte is.
 • 'Te weinig aandacht voor veiligheidsrisico's van duurzaamheid'

  17 februari 2020
  ARNHEM - Duurzame ontwikkelingen als elektrische voertuigen of zonnepanelen brengen veiligheidsrisico's met zich mee. Je kunt ze bijvoorbeeld moeilijker blussen. Dat constateert de Arnhemse VVD na overleg met de brandweer. De partij wil dat de veiligheidsregio dit nadrukkelijker meeneemt in haar aanpak en dient daartoe een voorstel in.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend