Logo De Belofte

HATTEMERBROEK - Hotelconcern Van der Valk, de gemeente Hattem en Bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek maken zich samen hard voor de vestiging van een hotel langs de A28 op bedrijvenpark H2O. Daarvoor hebben zij donderdag gezamenlijk een intentieovereenkomst ondertekend. In de komende maanden werken zij de voorbereiding voor vestiging verder uit in een onderzoek. Streven is om eind 2019/ begin 2020 het onderzoek af te ronden.

Noord-Veluwe biedt volop kansen
Initiatiefnemer Paul van der Valk, onder meer betrokken bij de realisatie van de Van der Valk Hotels in Zwolle, Enschede, Deventer en Hengelo, ziet de hotelmarkt in de regio Zwolle nog steeds groeien. Ruim 5 jaar geleden opende Hotel Zwolle. Paul van der Valk: 'De economische groei van de regio Zwolle en de recreatieve mogelijkheden van de Noord-Veluwe bieden nog volop kansen. Zoals het er nu naar uitziet komen er ongeveer 140 hotelkamers met bijbehorende voorzieningen zoals horeca, welness, fitness, etcetera. Verder streven we voor het Hattemse hotel naar een (bijna) energieneutraal gebouw met volop laadpunten voor elektrische auto’s.'

Hattem enthousiast
Wethouder Auke Schipper van de gemeente Hattem is enthousiast over de plannen van Van der Valk: 'Ondanks dat we een aantrekkelijk toeristisch Hanzestadje zijn, is met name in Hattem zelf het aantal overnachtingsplekken beperkt. Met de komst van dit hotel kunnen nog meer Hanzetoeristen kennis maken met ons mooie stadje en de Noord-Veluwe. Dat betekent ook gelijk een impuls voor onze binnenstad en middenstand. Daarnaast ben ik blij met de ruim 200 nieuwe banen die het hotel gaat bieden. Er is daarbij speciale aandacht voor het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de vorm van zogenaamde participatiebanen. De beoogde locatie ligt bovendien pal aan de A28, op een perceel met de hoogste milieucategorie. Er waren in de gemeenteraad en bij Hattemers zorgen dat daar mogelijk zware industrie zou komen. Dat is met de vestiging van een hotel niet meer aan de orde!'

Ook Bedrijvenpark H2O is blij met het initiatief van Van der Valk. Directeur Piet Tulner: 'Dit is een kwaliteitsimpuls voor bedrijvenpark H2O. Ook voor de zakelijke markt betekent dit een uitbreiding van voorzieningen. Het plan is om komend najaar te beginnen met het bouwrijp maken van het Hattemer plandeel. We verwachten dat de verkoop van circa 20.000 m2 aan Van der Valk ook de interesse van andere kandidaten zal stimuleren.'

Onderzoek voor wijziging bestemmingsplan
In de komende maanden spannen de betrokken partijen zich samen in om een wijziging van het bestemmingsplan voor te bereiden. Zoals gebruikelijk voor het aanpassen van een bestemmingsplan wordt er onderzoek gedaan naar onder andere de effecten van verkeer en parkeren, waterberging, eventuele geur- en geluidsoverlast en de effecten op omliggende bedrijfskavels. Het streven is om de onderzoeken uiterlijk begin 2020 af te ronden.

Door: Mediapartner RTV Hattem

Het laatste nieuws uit Oldebroek

 • Nieuwe burgemeester Oldebroek stuurt niet aan op fusie

  03 oktober 2019
  OLDEBROEK - Een nieuwe burgemeester: Oldebroek verwelkomt vandaag Tanja Haseloop binnen de gemeentegrenzen. De uit Leek overkomende VVD-vrouw zal de burgemeestersketting omgehangen krijgen. De afgelopen maanden heeft ze zich al verdiept in de lokale belangrijke dossiers, waaronder de verdere samenwerking tussen gemeenten op de Noord-Veluwe. 'Ik heb niet de opdracht meegekregen aan te sturen op een fusie.'
 • Afspraken over groot onderhoud bermen A28

  27 september 2019
  OLDEBROEK - Er heeft een constructief gesprek plaatsgevonden tussen bestuurders van de gemeenten Oldebroek en Nunspeet (namens de vier betrokken gemeenten), Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland over het groot onderhoud van de bermen langs de A28. De gemeenten hebben zorgen geuit over het verdwijnen van te veel groen in de bermen en het ontstaan van geluidshinder bij Wezep.
 • Gemeente Oldebroek heeft zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  26 juli 2019
  OLDEBROEK - Voor inwoners met een laag inkomen heeft de gemeente Oldebroek een collectie zorgverzekering. Zij krijgen dan korting op de verzekeringspremie. Mogelijk komen zij ook in aanmerking voor extra vergoedingen.
 • Gemeente Oldebroek heeft derde Klompenpad

  13 juli 2019
  WEZEP - Het derde Klompenpad van de gemeente Oldebroek is vrijdag geopend. Het Eekterpad is een negen kilometer lange wandelroute door het mooie buitengebied van Oosterwolde. Het parcours voert over kerkenpaden, zandgronden, een landgoed en langs zeepolders.
 • Raad Oldebroek: iets minder OZB-verhoging, wel meer toeristenbelasting

  11 juli 2019
  OLDEBROEK - De gemeenteraad van Oldebroek gaat voorlopig niet akkoord met een OZB-verhoging van 10%. In plaats daarvan stelt de raad een verhoging van 5% voor, aangevuld met een verhoging van de toeristenbelasting naar 1,50 euro.

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouder financiën West Betuwe is een blij man

  14 oktober 2019
  GELDERMALSEN - Hij wil optimisme uitstralen, wethouder Govert van Bezooijen van West Betuwe. Hij presenteerde maandag de programmabegroting tijdens het eerste persgesprek ooit van de nog jonge gemeente.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.
 • Kritiek op nieuw parkeerbeleid in Doetinchem: 'Niet goed voor het imago'

  14 oktober 2019
  DOETINCHEM - Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder. Daarnaast voert de gemeente ook betaald parkeren in de avonduren in.
 • Harderwijk pakt fietspaden aan

  14 oktober 2019
  - Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
 • Lachgas in de ban in Tiel

  14 oktober 2019
  TIEL - 'Het is afgelopen met lachgas in de binnenstad', oppert Tielse burgemeester Hans Beenakker. Woensdagavond besluit de gemeenteraad of het goedje definitief in de ban wordt gedaan.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend