Logo De Belofte

DIDAM - Montferland trekt komend jaar ruim een miljoen euro uit voor het onderhoud aan zand- en halfverharde wegen. Daarnaast wordt na een stijging in het aantal klachten beleid opgesteld voor eventuele maatregelen aan de wegen.

'Deze maatregel kan variëren van bijvoorbeeld niets doen, een knip aanbrengen in de weg tot het verharden van de zandweg', zo laat de gemeente Montferland weten. 'De voorkeur gaat uit naar die maatregel die het minste effect heeft op het karakter van de zandweg.' Belangrijkste beheersmaatregel is het schaven, waarbij wegen met woningen en bedrijven vaker worden aangepakt dan een zandweg ter ontsluiting van een landbouwperceel. In totaal is Montferland beheerder van 53 kilometer aan zand- en halfverharde wegen.

Voor het jaar 2020 komt er ruim 1,2 miljoen euro beschikbaar voor de benodigde maatregelen op straatniveau. De gemeente heeft als uitgangspunt zandwegen niet te verharden, maar merkt dat er steeds meer klachten binnenkomen over onder meer stofoverlast en de slechte staat van de wegen. Het nieuwe beleid moet kaders stellen voor het onderhoud.

 

Door: Mediapartner REGIO8

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend