Logo De Belofte

DIDAM - De jurist die door de gemeente Montferland in de arm is genomen om onderzoek te doen naar de financiën rond het NK Wielrennen in 2017, heeft ruim 12.000 documenten verzameld over het evenement. Vanaf 1 augustus liggen de documenten vertrouwelijk voor raadsleden ter inzage op het gemeentehuis in Didam.

Het evenement overschreed het budget van de gemeente met meer dan 400.000 euro.

'Ik heb mijn bedenkingen waarom de informatie onder geheimhouding aan ons wordt verstrekt', zegt raadslid Henk Groote van Lijst Groot Montferland. Hij drong bij het college aan om alle informatie rond het NK Wielrennen beschikbaar te stellen. 

'Veilig en vertrouwelijk met informatie omgaan'

CDA-fractievoorzitter Ab Dieker snapt waarom de informatie in geheimhouding wordt verstrekt. 'Mensen moeten ervan uit kunnen gaan dat er veilig en vertrouwelijk met de informatie wordt omgegaan.' 

Dieker laat weten dat het CDA nog afstemt of het überhaupt de documenten gaat inzien. 'Voor ons is het NK Wielrennen met de evaluaties die zijn geweest op dit moment afgesloten.'

Aanvankelijk wilde de gemeente de documenten in juni openbaren, maar door de grote hoeveelheid informatie duurde het langer, tot frustratie van Groote. De 12.000 documenten komen van 1 augustus tot 1 oktober onder geheimhouding ter beschikking voor raadsleden op twee computers op het gemeentehuis.

Aanvankelijk zou de zaak deze maand in de raad worden besproken, maar dat is uitgesteld tot na 1 oktober. 

Zie ook: Montferland zoekt stukken over tekort NK Wielrennen

Door: Mediapartner REGIO8

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend