Logo De Belofte

DOETINCHEM - Het dagelijks bestuur, de directie en de organisatie van de sociale dienst Laborijn willen op korte termijn aan de slag met een aantal aanbevelingen uit het rapport van bureau Berenschot. Het bestuur laat weten dat er al actie is ondernomen voor concrete verbeteringen.

door Davie Klein Gunnewiek

Zo is het telefonisch spreekuur voor inwoners en klanten aangepast van zestig minuten naar een hele ochtend. Daarnaast zijn consulenten iedere morgen telefonisch bereikbaar. 'Inwoners en klanten komen zo direct bij de juiste persoon terecht. Als er 's middags een telefoontje binnenkomt, wordt diegene op een ander moment teruggebeld', zegt Jorik Huizinga, voorzitter van het dagelijks bestuur.

Laborijn wil de dienstverlening aan inwoners zo snel mogelijk verbeteren met daarbij alle aandacht voor de menselijke maat, zegt Huizinga. 'Acties op korte termijn zijn daar een belangrijke eerste stap in. Zo zijn verbeteringen direct merkbaar.'

Management eerder in gesprek over klachten

Ook is er binnen de organisatie intussen meer aandacht voor de formele klachtenprocedure. Zo gaat het management eerder dan voorheen in gesprek als er klachten zijn. Laborijn wil bovendien vaker in gesprek met maatschappelijke organisaties, werkgevers en ondernemers waarmee wordt samengewerkt. 'Zo willen we de signalen van externe partners inzetten voor verbetering van de dienstverlening. En om samen te werken aan de beste oplossing voor de klant.'

Een andere verbeteractie is dat cliënten na afloop van een persoonlijk gesprek direct een enquête kunnen invullen over hoe zij het gesprek hebben ervaren. 'Waar nodig kan er snel actie worden ondernomen en direct worden teruggekoppeld binnen de organisatie', zegt Huizinga. Ook gaan de medewerkers in gesprek met de collega’s van de sociale werkvoorziening. Zij worden uitgenodigd hun ervaringen met Laborijn als werkgever te delen.

Gesprekken met directrice Talstra lopen nog

Het dagelijks bestuur wilde niets kwijt over de positie van directrice Betty Talstra die nog steeds met 'buitengewoon verlof' is. 'Deze gesprekken lopen nog steeds', aldus Huizinga. Hij wil ook geen termijn verbinden aan de gesprekken. Op dit moment neemt Jan-Henk Janssen als interim-directeur de dagelijkse leiding waar.
 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Mediapartner REGIO8

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Arnhem wil asielzoekers blijven opvangen

  20 september 2020
  ARNHEM - Arnhem wil ook de komende jaren opvang blijven bieden aan ruim 300 asielzoekers die nu in de wijk Elden verblijven. Dat wordt duidelijk uit de reacties die de raadsfracties aan Omroep Gelderland geven. Of dat weer in het asielzoekerscentrum (azc) Elderhoeve gaat gebeuren, is nog niet helemaal zeker. Al heeft dat wel de voorkeur van een groot deel van de raad.
 • 'Creatieve boekhouding' om Arnhems theater te financieren

  19 september 2020
  ARNHEM - Om de financiering voor het opknappen van het Arnhemse Stadstheater rond te krijgen, moest wethouder Hans de Vroome een 'creatieve boekhouding' toepassen. Dat zei hij deze week op de lokale ledenvergadering van zijn eigen partij in datzelfde Stadstheater. Financiële trucs wil hij het niet noemen. "Aan dat woord heb ik een hekel."
 • Provincie stuurt verkenner naar Scherpenzeel, burgemeester blijft thuis

  18 september 2020
  SCHERPENZEEL - Commissaris van de koning John Berends stuurt Paul Frissen naar Scherpenzeel. Frissen is hoogleraar bestuurskunde in Tilburg University en heeft als opdracht om mogelijke oplossingen te vinden voor de bestuurscrisis.
 • Eerder recyclede ze zelf niet eens, nu houdt Soufia de hele buurt schoon

  18 september 2020
  WIJCHEN - Het is een rommeltje in Wijchen-Zuid. Afvaldumpingen, zwerfvuil en zakken vol met troep verloederen het straatbeeld. Daarom schakelt de gemeente vanaf zaterdag speciale afvalcoaches in, die de opdracht krijgen om de wijk flink op te knappen.
 • D66 Arnhem blijft verdeeld na beschuldigingen intimidatie

  18 september 2020
  ARNHEM - Twee oud-D66-bestuursleden die de Arnhemse fractievoorzitter Sabine Andeweg beschuldigden van intimidatie en machtsmisbruik, hebben nog altijd niets van haar gehoord. Dat vertellen zij, nadat Andeweg aan Omroep Gelderland meldde 'graag met hen in gesprek te gaan'.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend