Logo De Belofte

EPE - Na 135 jaar komt er definitief een einde aan de Zuukerschool in Zuuk. Na de zomer moet de school in het buurtschap vlak bij Epe de deuren sluiten. Dat heeft de Commissie Onderwijsgeschillen donderdag laten weten.

 door Wim van Amerongen

De school vecht al langere tijd tegen de sluiting. Stichting Proo, waar de school onder valt, vindt het te duur om de kleine school open te houden. Als laatste redmiddel klopte de Medezeggenschapsraad van de Zuukerschool aan bij de geschillencommissie, maar ook die oordeelde dat de school moet sluiten. 

Te klein

Stichting Proo sluit de buurtschool omdat er te weinig leerlingen op zitten. Na de zomer zou de basisschool nog uit 25 leerlingen bestaan. De prognose is dat het schooljaar daarop nog slechts 18 leerlingen op de Zuukerschool zullen zitten. 

'Dat is gewoon niet rendabel', laat Berend Redder van Proo weten. 'Daarnaast is het ook niet goed voor de kwaliteit van het onderwijs en de ontwikkeling van de kinderen als de school dusdanig weinig leerlingen heeft', stelt hij. 

Verdriet

Daarmee komt er na de zomer definitief een eind aan de Zuukerschool. Volgens directrice Helma Schmidt-Krijnen heerst er een verdrietige sfeer op school. Verder wil ze geen mededelingen doen over het nieuws.

Het is een klap voor de gemeenschap.
Marloes van Schoonhoven

Marloes van Schoonhoven van de MR baalt ontzettend van de uitslag. 'We hadden natuurlijk gehoopt op positief nieuws. Dit is erg verdrietig. We hebben gisteren alle ouders persoonlijk gebeld om het slechte nieuws te vertellen. Ze baalden allemaal ontzettend', laat Van Schoonhoven weten. 

Volgens haar drukt de sluiting van de school ook een stempel op het Zuukerfeest, dat deze week plaatsvindt. 'Het is echt een klap voor de gemeenschap. Je merkt gewoon een bedrukte sfeer tijdens de feestelijkheden.'

Ondanks dat ze de school liever dicht zien dan open, vindt Proo het triest dat de school moet sluiten. 'Het heeft een hele dubbele lading. Het sluiten van een school is uiteraard altijd slecht nieuws, maar tegelijkertijd is er geen mogelijkheid om de school open te houden', aldus Berend Redder.

Docenten

Waar de ouders op zoek moeten naar een andere school voor hun kinderen, zijn de docenten al overgeplaatst. 'We hebben alle docenten inmiddels al ondergebracht bij andere scholen. Zij weten dus al waar ze aan toe zijn', zegt Redder. 

Het laatste nieuws uit Epe

 • Wethouder stapt op na 'liegen' en het wissen van appjes

  19 februari 2021
  EPE - Wethouder Robert Scholten uit Epe vertrekt per direct, nadat in korte tijd twee missers voor veel ophef zorgden. Zelf vindt Scholten dat hij op deze manier niet verder kan, ook omdat er volgens hem een heksenjacht op hem is geopend door media en sommige raadspartijen. Daarom houdt hij de eer aan zichzelf.
 • Wethouder zwaar onder vuur om 'liegen' en wissen van appjes

  18 februari 2021
  EPE - Het belooft een spannende avond te worden voor wethouder Robert Scholten uit Epe. Hij moet zich in twee debatten verantwoorden naar de gemeenteraad, omdat zijn integriteit in het geding is. De wethouder zou onder meer hebben gelogen.
 • Kiezen hoeveel je betaalt voor je afval in Epe

  02 februari 2021
  EPE - Op vier plekken in Epe kunnen inwoners straks hun afval kwijt bij zogenoemde milieuparkjes. Er is plek voor alle soorten afval. Voor grofvuil kun je kiezen tussen een grote of een kleine zak. Wie het zelf wegbrengt, merkt dat uiteindelijk in de portemonnee.
 • Epe wil ruimte bieden voor starters

  28 januari 2021
  EPE - Om starters op de woningmarkt meer mogelijkheden te geven, wil de gemeente Epe hen tegemoetkomen. Dat kan door middel van een starterslening, die maximaal 12 procent is van de koopsom.
 • Forse uitgaven zijn nodig om de effecten van de coronacrisis op te vangen in Epe

  09 oktober 2020
  EPE - Het college van B&W heeft de begroting van de gemeente Epe voor de periode 2021-2024 gepresenteerd. Voor de eerste drie jaar is de begroting sluitend. Ingaande 2024 ontstaat naar verwachting een structureel tekort van € 1 miljoen. Maatregelen zullen in de toekomst nodig zijn om dit tekort op te heffen. Deze begroting speelt op deze uitzonderlijke situatie in. Dit keer geen budget voor nieuwe beleidsinitiatieven, maar een begroting die gebaseerd is op voortzetting van bestaand en reeds voorgenomen beleid.

Overig verkiezingsnieuws

 • Partijen voor breuk al in gesprek over nieuwe Arnhemse coalitie

  05 maart 2021
  ARNHEM - GroenLinks, VVD en PvdA spraken afgelopen zondag al met Arnhem Centraal over een mogelijke nieuwe coalitie. Dat de samenwerking met D66 werd stopgezet, werd hen donderdagmiddag vlak voor het nieuws naar buiten kwam in een zoommeeting medegedeeld. Fractievoorzitter Mattijs Loor was teleurgesteld en verrast, vertelt Leendert Combee (VVD).
 • Zorggroep wegens geldproblemen niet in nieuw sportcomplex: 'Gemiste kans'

  04 maart 2021
  DRUTEN - Zorginstelling ‘s Heeren Loo trekt zich vanwege geldproblemen terug als hoofdgebruiker van een nieuw sportpark in Druten. Dat betekent dat er extra voorzieningen voor mensen met een beperkingen uit de ontwerpplannen van het complex worden geschrapt. Een gemiste kans, vindt de wethouder.
 • 'Moskee is prima, maar niet hier', moslims zoeken al 20 jaar

  04 maart 2021
  ARNHEM - Het is het verhaal van 20 jaar zoeken, vertelt voorzitter Bahaeddin Budak van de Islamitische Unie na afloop van het debat over een volgende mogelijke nieuwe plek voor de Arnhemse Ayasofya-moskee aan Omroep Gelderland. "Het komt altijd op hetzelfde neer: een moskee is prima, maar niet hier."
 • 'Bij ons is het net zo veilig', ondernemers met condooms naar de wethouder

  02 maart 2021
  WIJCHEN - Om zich hard te maken voor de heropening van hun zaak, delen horecabazen in Wijchen dinsdag condooms uit met de leus: 'Bij ons is het net zo veilig'. De ondernemers denken namelijk dat hun terrassen even coronaproof zijn als de winkels die vanaf woensdag weer beperkt de deuren mogen openen.
 • 'Onoprechte excuses na discriminatieaffaire opnieuw klap in gezicht'

  02 maart 2021
  ARNHEM - Binnen 24 uur na de marathonvergadering over de Arnhemse discriminatieaffaire moest de gemeente via al haar communicatiekanalen excuses maken aan de stad, besloot de gemeenteraad unaniem. Maar de 'onoprechte manier' waarop ze dat vervolgens deed, wekt woede en verbazing bij verschillende partijen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend