Logo De Belofte

WINTERSWIJK - De bezwaren van de buurt van het Arrisveld in Winterswijk, waar Obelink een nieuwe hal wil bouwen, richten zich niet tegen de vrijetijdsmarkt. De grootste zorg betreft de toename van de verkeersdrukte en er is ergernis onder de buurtbewoners dat ze wéér met een nieuw plan worden geconfronteerd.

'Wéér nieuwe plannen, ik ben heel sceptisch', zei een buurtbewoonster dinsdag tijdens een informatiebijeenkomst bij Palio op het Beatrixpark. 'Het verkeer vormt het grote probleem, de gemeente is nog nooit wezen kijken. Die nieuwe rotonde is een grote fout.'

Dertien jaar

Een buurtbewoner meldt na afloop van de bijeenkomst dat ze al dertien jaar met nieuwe plannen worden geconfronteerd; van een woonwijk tot een gezondheidspark (Park Achterhoek) van 6,5 hectare groot met 'vakantiehuisjes' en hotel. 'Dit wordt de vijfde bestemmingsplanwijziging', aldus de buurtbewoner, die mede een zienswijze heeft ingediend.

Dat beoogde gezondheidspark naast het Streekziekenhuis Koningin Beatrix is inmiddels van de baan. Op het terrein van 2,5 hectare komt een afgeslankt, aan zorg gerelateerd Park Achterhoek en op het terrein van 4 hectare moet de nieuwe hal van Obelink verrijzen. Daarmee faciliteert Winterswijk een belangrijke werkgever voor de gemeente, die daardoor in Winterswijk blijft en niet verhuist.

Privacy

De onvrede van de buurt lijkt vooral oud zeer te betreffen. De buurtbewoners vrezen voor hun privacy en willen dat er een 'fatsoenlijke' groenstrook komt ter bescherming van de inkijk in de tuin. Een zorghotel van twintig meter hoog is inmiddels van de baan, want dat hotel was gepland op de 4 hectare waarop Obelink de hal voor opslag en distributie van de online goederen wil bouwen.

En die hal wordt niet hoger dan de hal van Obelink aan de Snelliusstraat. 'Die is 15 meter hoog', vertelde directeur Berrie Velthuis van Obelink aan de buurtbewoners. 'Het hoeft niet hoger. Er is echter nog geen plan. Maar we willen er iets moois van maken, er zijn zoveel mogelijkheden.'

'Samen uitkomen'

Velthuis wees naar het prima overleg dat hij heeft met de buurt aan de Misterweg. 'Laten we weer een keer bij elkaar komen, bij ons op het bedrijf. Misschien daarna nog eens, met een kleiner comité. Dat hebben we aan de Misterweg ook altijd gedaan. We willen er samen uitkomen, dat is onze insteek.'

Joachim Tuenter van LOCIS Adviseurs, woordvoerder namens de buurt, zegt de vervolgstappen af te wachten. 'Want er is nog geen plan', verklaart hij. Het streven is eind dit jaar met een ontwerp te komen, om de nieuwe hal in juni volgend jaar gerealiseerd te hebben. 'Een jaar kunnen we nog wel op deze manier verder, maar niet langer', aldus Velthuis. 

Zie ook: Obelink bouwt nieuwe hal naast ziekenhuis in Winterswijk

 

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend