Logo De Belofte

HEERDE - Burgemeester Koops heeft dinsdagmiddag het eerste zogeheten 'Cittaslowsouvenir' dat door VisitHeerde is ontwikkeld in ontvangst genomen. Het houten schaapje met wol van de schaapskudde die loopt op de nabijgelegen Renderklippen symboliseert wat Heerde als gemeente wil uitstralen.

Het idee voor een eigen Heerdens Cittaslowsouvenir kwam van VisitHeerde, de nieuwe gastheerorganisatie ie voor Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld. Het Cittaslow logo bestaat uit een slak, maar Heerde heeft veel meer met schapen die de heide begrazen op de Renderklippen. Schapen staan ook symbool in het gemeentelogo.

Het houten schaapje, dat echt handwerk is, is voor toeristen te koop in alle VisitHeerde recreatiepunten in de gemeente voor 9,75 euro. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting die de Schaapskooi beheert.

Italiaanse bijeenkomst

De gemeente Heerde is sinds 2012 lid van Cittaslow; een wereldwijd netwerk van gemeenten dat zich sterk maakt om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Donderdag reist burgemeester Koops en wethouder Cgerek af naar Italië om daar met andere Cittaslow gemeenten bij elkaar te komen.

 

 

 

Het laatste nieuws uit Heerde

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend