Logo De Belofte

TIEL - Veerpont Pomona is te duur en wordt daarom door de gemeente Tiel verkocht aan een particuliere partij. Bij de aanschaf van de boot was geen rekening gehouden met eventuele dure reparaties aan de boot en extra kosten voor een vervangend pontje.

Zo was de Pomona onlangs een tijdje uit de vaart omdat de schroefas kapot was. Deze reparatie kostte de gemeente ruim 27.000 euro. Daarnaast moest Tiel een vervangende boot inhuren voor 2000 euro per dag. Eerder al moest een klep vervangen worden; dat kostte ook de nodige euro's.

Door het veer te verkopen is Tiel nu af van deze onzekere post in de begroting. Het veerbedrijf dat de boot heeft gekocht voor 500.000 euro, heeft meerdere veerdiensten in de portefeuille en zorgt zelf voor vervangend vervoer als dat nodig is. Een kaartje voor de pont blijft dezelfde prijs.

Gemeente blijft financieel ondersteunen

Tiel stopt jaarlijks nog steeds een bedrag van ruim 130.000 euro in de boot. Met de gemeente West Maas en Waal wordt nog overlegd om te bekijken of de bijdrage van die gemeente hoger kan worden. De gemeenteraad van Tiel moet binnenkort beslissen of men akkoord gaat met het plan.

Door: Mediapartner RegioTV Tiel

Het laatste nieuws uit Tiel

 • Duurzaamheidscentrum moet zorgen voor opleving techniekonderwijs in Rivierenland

  28 juli 2020
  TIEL - De voormalige school voor installatietechniek in Tiel moet een centrum voor duurzaamheid worden. Verschillende organisaties gaan hierin samenwerken onder de naam: Smart Technology Experience Centre (S-TEC). Daarmee moet ook het techniekonderwijs weer opleven.
 • Wonen in het mooiste gebouw van de stad: 'Het is een beetje een droom'

  16 juli 2020
  TIEL - Van 1882 tot 2013 stond het gerechtsgebouw in Tiel in dienst van justitie. Na een ingrijpende verbouwing hebben nu de eerste bewoners hun intrek genomen in het imposante monument. Zorgorganisatie Thedinghsweert biedt er zestien appartementen met woonbegeleiding aan.
 • Dierenambulance bouwt opvang om minder ver te hoeven rijden

  12 juli 2020
  TIEL - Van aangereden huisdieren tot vogeltjes die uit het nest zijn gevallen. De Tielse dierenambulance rukt zo'n tweeduizend keer per jaar uit. De organisatie heeft zelf geen goede opvang voor de dieren en dat kost veel tijd en geld. Maar als het goed is komt daar binnenkort verandering in.
 • Tiel haakt aan bij landelijk protest tegen zorgtekorten

  25 juni 2020
  TIEL - Het sluitend krijgen van de begroting van Tiel is een waanzinnige uitdaging en zelfs zonder corona al een onmogelijke opgave. Dat stelt de grootste partij van de stad, de PvdB, in een brief aan de ministers Ollongren en Hoekstra. Tiel sluit zich aan bij een landelijke actie voor meer zorggeld.
 • Een autoluwe binnenstad in Tiel? Eerst miljoenen euro's vinden

  20 juni 2020
  TIEL - De Tielse gemeenteraad is unaniem akkoord met de uitgangspunten om het centrum van de stad autoluw te maken. Maar een belangrijk deel van de raad waarschuwt voor te veel optimisme. Het is maar zeer de vraag of de miljoenen, die nodig zijn voor het plan, gevonden worden.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend