Logo De Belofte

DINXPERLO - D66, CDA, HMV en Gemeentebelangen hebben het college van Aalten teruggefloten over de Beggelderdijk in Dinxperlo. De vier partijen willen een bestemmingsplanwijziging voor een nieuwe, sober aangelegde weg.

Met die wijziging moet de Beggelderdijk een ‘aantrekkelijke’ toegangsweg naar Dinxperlo worden. De vier partijen willen buurtbewoners tegemoetkomen die klagen over een onveilige weg en overlast door het verkeer.

Onhaalbare kaart

Het college van burgemeester en wethouders wilde zich beperken tot het opknappen van de weg, omdat er weinig verkeer over gaat. Bovendien wordt een bestemmingsplanwijziging door het college als een onhaalbare kaart beschouwd; Raad van State zal het voorstel afschieten. Door de procedure gaan twee tot drie jaar verloren en is de investering van 25.000 euro in een bestemmingsplanwijziging verloren geld, stelt wethouder Martin Veldhuizen.

VVD, ChristenUnie en Progressieve Partij (PP) waren tegen het amendement en haalden dus bakzeil. ‘Dit plan is veel te duur en kansloos, daarmee houd je Dinxperlo voor de gek’, stelde Bert Weevers. Hij haalde daarmee de onvrede op de hals van Alex Walter van Gemeentebelangen, die vindt dat er nu doorgepakt moet worden. Anders is er sprake van een gemiste kans, vindt Walter. ‘De eigenaar is bereid de grond te verkopen en het tracé loopt volledig over Aaltens grondgebied.’

Motie

Alexander van der Graaff (D66) vindt dat er ‘na twintig jaar praten’ duidelijkheid moet komen om de weg veilig te maken ‘om het goed te regelen voor nu en de toekomst.’ D66 diende samen met Gemeentebelangen ook nog een motie in om de weg eerst voor 400.000 euro te verbeteren en de maximumsnelheid terug te brengen naar 30 kilometer per uur, maar die haalde het niet.

Het amendement wel, tot teleurstelling van wethouder Veldhuizen. ‘Met het opknappen van de weg kun je een snelle slag maken.’ Er komt nu echter eerst een bestemmingsplanwijziging, met een mogelijk langdurig juridisch traject en Raad van State als eindstation.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend