Logo De Belofte

WAGENINGEN - De gemeente Wageningen heeft grote plannen voor het fietsveilig maken van de stad. Gisteren werd er een nieuwe fietsoversteek over de Kortenoord Allee geopend. Maar de gemeente heeft tot en met 2023 nog eens bijna 3 miljoen euro gereserveerd voor fietsprojecten, blijkt uit navraag van Omroep Gelderland.

De nieuwe oversteek over de Kortenoord moet zorgen dat kinderen veilig te voet en met de fiets naar school kunnen. Voorheen was er helemaal geen officiële oversteekplaats. Fietsers staken dus zomaar ergens bij de rotonde de drukke weg over.

Gevaarlijk vond de gemeente, die vervolgens in 2017 besloot dat er een overzichtelijke oversteek moest komen. Gebr. Van Kessel Wegenbouw heeft nu twee nieuwe plaatsen gemaakt waar fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken. 

Overzicht fietsprojecten

Ook elders in de stad gaat de fietsveiligheid aangepakt worden. De beruchte rotonde bij de Marijkeweg, een eindje verderop, wordt in de toekomst bijvoorbeeld veiliger gemaakt. In 2020 moet het af zijn. 

Hieronder staat een overzicht van nog meer fietsprojecten waar de gemeente Wageningen de komende jaren geld in steekt. Een groot deel daarvan heeft met de fietsveiligheid te maken. 

2019:
- Er worden maatregelen uitgewerkt voor veiliger fietsen in de stad, onder andere voor de Nobelweg en Geertjesweg.

2020:
- De Van Uvenweg wordt een fietsstraat waardoor er naar verwachting minder auto's langs gaan rijden.
- Tussen Ede en Wageningen komt een snelfietsroute waar fietsers veilig en snel kunnen fietsen.
- De oversteekplaats van de Stadsbrink wordt verbeterd.

2022:
- De Kruising bij de Ooststeeg en de Haagsteeg wordt onder handen genomen.
- Er wordt geld uitgetrokken voor de fietsroute over Business en Sciencepark Wageningen. 
- Fietsbrug in de wijk Tarthorst vanaf de Rooseveltweg. 

2023:
- De fietspaden aan de Churchillweg, tussen Nijenoord Allee en Hoevestein, worden aangepakt. 
- Fietsroute van Ooststeeg richting de Campus van de Universiteit Wageningen.
- Rotonde aan Hollandseweg en Diedenweg wordt veiliger gemaakt. 
- Er wordt gewerkt aan een snelle en veilige fietsverbinding met Veenendaal en Rhenen. 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Joukje Beiboer

Het laatste nieuws uit Wageningen

 • Twijfels over nieuwe wethouder, kandidaat vraagt bedenktijd

  15 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen heeft nog geen nieuwe wethouder. Kandidaat Leo Bosland twijfelt of hij de taak op zich moet nemen. Hij zou eigenlijk dinsdagavond geïnstalleerd worden, maar heeft bedenktijd aangevraagd. De gemeenteraad is namelijk verdeeld over zijn geschiktheid.
 • Plannen buitengebied Wageningen aangenomen

  14 juli 2020
  WAGENINGEN - De visie voor het buitengebied van Wageningen is door de gemeenteraad aangenomen. De Stadspartij wilde stemming erover uitstellen, omdat er niet voldoende overlegd zou zijn met burgers. Maar daar waren bijna alle andere partijen het niet mee eens. Alleen SP Wageningen ging daar in mee.
 • Wageningen wil bestaande wegen aanpakken om fileleed op te lossen

  14 juli 2020
  WAGENINGEN - Wageningen wil bestaande wegen aanpakken om het fileleed rondom de Wageningen Universiteit te verminderen. De gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met dat voorstel van het college. De raad geeft wel enkele aandachtspunten mee aan de provincie, die uiteindelijk moet beslissen hoe het fileprobleem wordt aangepakt.
 • Wethouder weggestuurd in Heumen, maar nu aan de slag in Wageningen

  07 juli 2020
  WAGENINGEN - GroenLinks Wageningen schuift Leo Bosland naar voren als nieuwe wethouder voor de stad. Hij werd onlangs in de gemeente Heumen nog weggestuurd na een crisis in de coalitie.
 • Hoe moet het buitengebied eruit zien? Wageningen komt er niet uit

  06 juli 2020
  WAGENINGEN - Hoe komt het buitengebied er straks uit te zien? In Wageningen komen ze daar niet uit. Er ligt een visie voor het buitengebied op de politieke tafel, maar die is volgens de lokale Stadspartij niet voldoende met burgers uitgewerkt. Dus moet besluitvorming minimaal een half jaar uitgesteld worden, stelt de partij.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend