Logo De Belofte

ELST - De gemeente Overbetuwe trekt liefst 22 miljoen uit voor de nieuwbouw van zwembad en sporthal de Helster in Elst. Dat is het hoogste bedrag op de kadernota van 2020.

De investering is zo fors, omdat de gemeente rekening houdt met verschillende scenario's voor de bouw. De één is wat luxer dan de ander en valt daardoor duurder uit. 'Die ambities zijn doorgerekend en er is al rekening mee gehouden in de langetermijnbegroting. De bouwkosten zelf schatten we op ongeveer 18 miljoen', vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Overbetuwe overweegt twee locaties voor de herbouw; de huidige plek en een stuk grond nabij Elst Centraal.

Niet meer up-to-date

De Helster is verouderd en voldoet niet meer aan de norm. De afmetingen van de vloer zijn bijvoorbeeld niet meer up-to-date.

Over twee weken komt de gemeente met meer informatie over de investering. 'De stand van zaken rondom het zwembad wordt dan uitgebreid toegelicht', besluit een woordvoerder.

In totaal besteedt de gemeente volgend jaar 64 miljoen euro. Naast het zwembad wordt het meeste geld gestopt in jeugdzorg, onderwijs en de leefbaarheid van de verschillende dorpen.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend