Logo De Belofte

BEEK GEM MONTFERLAND - Het is de voetbalclubs in Montferland bijna gelukt om de bezuiniging van twee ton op het onderhoud van de sportparken te realiseren. De clubs komen tot een bedrag van 182.000 euro en daarmee is ruim 90 procent binnengehaald.

Door: Davie Klein Gunnewiek

Vorig jaar werd de bezuiniging van twee ton door de gemeenteraad opgelegd en kregen de clubs samen de taak om de mogelijkheden te onderzoeken hoe er kon worden bespaard. Inmiddels is de bezuiniging door de voetbalclubs over vier posten verdeeld.

Door eigen onderhoud aan de velden uit te voeren hopen de clubs in totaal 37.000 euro te besparen. Door robotmaaiers in te zetten en te kijken naar de manier van beregening wordt er in totaal volgens de clubs 78.000 euro bespaard. De fusies tot FC Bergh en VV Montferland levert een voordeel op van 67.500 euro.

De clubs geven de gemeenteraad in een gezamenlijke brief mee dat er wel rekening moet worden gehouden met een inkrimping van het aantal vrijwilligers. 'Wellicht niet voor alle verenigingen op de korte termijn, maar zeker van toepassing op de langere termijn', aldus Gery Bisseling in de gezamenlijke brief. 'Dat wil zeggen binnen nu en 5 jaar.'

In het kader van duurzaamheid geven de verenigingen de raad nog als overweging mee om een afweging te maken tussen het traditionele automatisch beregenen of een drainagemanagementsysteem, zoals deze nu is uitgezet bij ’t Peeske. De bezuinigingen worden donderdag in de gemeenteraad besproken.

 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: Mediapartner REGIO8

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend