Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Er komt geen groot gezondheidspark op het Arrisveld, het voormalige Coberco-terrein naast Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Park Achterhoek wordt opgesplitst in een bedrijventerrein en een kleiner gezondheidspark ernaast.

Wethouder Elvira Schepers zegt na haar aantreden met 'een realistische bril' naar het oorspronkelijke plan te hebben gekeken. In samenspraak met Bas Hommelink van projectontwikkelaar Arrisveld BV, de eigenaar van de grond, is de conclusie getrokken dat het oorspronkelijke plan niet concreet zou worden.

'Regie pakken'

'Het werd tijd de regie te pakken', zegt Schepers. 'We ondersteunen de visie van het gezondheidspark en dat komt er ook, met zorggerelateerde functies, maar daarnaast is er grote vraag naar bedrijventerreinen in Winterswijk. Daarom splitsen we het terrein op. Daarmee faciliteren we de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Winterswijk.'

Het Arrisveld is 6,5 hectare groot en 4 hectare daarvan is bestemd voor bedrijvigheid. Sterker nog, de grond is zelfs al verkocht aan bedrijven die zich er in 2021 willen vestigen. De namen van die bedrijven maakt de gemeente volgende week dinsdag bekend. 'Nee, dat is geen zware industrie, dat mag niet op die plek', zegt Schepers.

Te innovatief? 

Een gezondheidspark in het groen, waar patiënten na een operatie (al dan niet bij in het SKB) zouden kunnen herstellen en revalideren, omringd door de benodigde zorg: in de ogen van criticasters een megalomaan plan, vooral bedoeld om de aannemer stenen te laten bouwen.

Tekst loopt door onder de foto: 

Er komt geen groot gezondheidspark op het Arrisveld, het voormalige Coberco-terrein naast Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Park Achterhoek wordt opgesplitst in een bedrijventerrein en een kleiner gezondheidspark ernaast.

Inhoudelijk kwam het plan, sinds de aankondiging in 2012, nooit van de grond, alle inzet van stedenbouwkundige Riek Bakker ten spijt.

'De relatie met Bakker was er al niet meer, het contract liep in maart van dit jaar af', zegt Schepers. 'Schuld of gebrek aan regie zijn niet aan de orde', zo vult Hommelink aan. 'Tot acht weken geleden had ik dit scenario niet kunnen bedenken. Wellicht was het plan té innovatief, kwam het te vroeg om het uit te rollen.'

Vicieuze cirkel

Het plan heeft Winterswijk bijna 130.000 euro gekost. 'Het was een mooi plan, dat door de hele raad op D66 na werd gesteund, maar de haalbaarheid was een risico', zegt Schepers.

Huisartsen, maatschappen en zorginstellingen toonden wel belangstelling, 'maar niemand wilde de eerste zijn', verklaart Hommelink. 'Daardoor ontstond een vicieuze cirkel.'

Grote vraag is hoe de buurt tegenover het nieuwe plan staat. Tegen het oude was er protest. Hommelink: 'De buurt wordt geïnformeerd, we houden op 18 juni een informatiebijeenkomst.'

Obelink Vrijetijdsmarkt zou een gegadigde kunnen zijn. Het bedrijf informeerde afgelopen periode al bij een grondeigenaar in de buurt van de huidige vestiging aan de Misterweg om eventueel gronden aan te kopen voor de realisatie van extra parkeerruimte.

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend