Logo De Belofte

ELST - De nieuwbouw voor het Overbetuwe College in Elst kost miljoenen meer dan ingecalculeerd. In totaal moet de gemeente Overbetuwe met ruim 3,1 miljoen euro over de brug komen. Directeur Charles Lohnstein wijt de extra kosten aan hogere bouwkosten en aangepaste ontwerpen.

door Sven Strijbosch

De middelbare school heeft nu nog twee aparte locaties aan de Van der Duyn van Maasdamstraat en Mozartstraat in Elst. Straks komen de honderden leerlingen in één gebouw langs de Bussel in het zuiden van het dorp te zitten.

'Met de kennis van nu kan de school niet meer gebouwd worden voor het beschikbare krediet', valt er te lezen in een gemeentelijk stuk. 'Er is te weinig rekening gehouden met de complexiteit van het project. Het bouwen van een school is geen standaard klus. Hier moet veel meer voor uitgezocht worden en er komt ook meer specifieke expertise bij kijken', erkent Overbetuwe. 

Grondwerk en veiligheid

De kosten stijgen van een krappe 9 miljoen euro naar 12 miljoen euro. Een groot deel van die stijging zit in extra grondwerk. Daarnaast moeten er tal van maatregelen worden genomen om de veiligheid van fietsende scholieren te kunnen waarborgen. Dit gebeurt onder meer met een aangepaste kruising, vrijliggend fietspad en een speciale kiss & ride zone.

Vanuit de buurt waar de nieuwbouw komt zijn er verschillende bezwaren binnengekomen. 'Het antwoord op deze inspraakreacties maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan dat we na de zomervakantie presenteren', stelt een gemeentewoordvoerder. 

In 2021 klaar

De kostenstijging ligt begin juli voor in de gemeenteraad. Medio 2021 zou het nieuwe gebouw volgens de huidige planning moeten worden opgeleverd. 

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend