Logo De Belofte

LUNTEREN - Politie, recherche en de gemeente Ede hielden dinsdag een controleactie op recreatiepark De Goudsberg in Lunteren. Daarbij is voor duizenden euro's aan boetes uitgedeeld.

Controleurs zetten in op illegale (permanente) bewoning en andere zaken die niet op het recreatiepark thuishoren. De actie startte al om 5.00 uur in de ochtend en was tegen 15.00 uur afgelopen.

Schulden, boetes en handhaving

Mensen die betrapt werden op een 'woonvorm' die in strijd is met de bestemmingsplannen, komen terecht in een traject voor handhaving. Dan wordt bepaald hoe de situatie moet worden opgelost. De handhavers troffen ook arbeidsmigranten aan die, tegen de regels in, op het terrein woonden.

Sommigen konden direct de portemonnee trekken, bijvoorbeeld diegenen met achterstallige boetes of een belastingschuld. Zo werd voor enkele duizenden euro's aan boetes geïnd.

Direct inschrijven

Daarnaast legden de controleurs beslag op een scooter en liep iemand tegen de lamp die nog een gevangenisstraf moest uitzitten. Enkele tientallen woonden op het park maar stonden niet ingeschreven. Zij moesten zich direct inschrijven bij de Basisregistratie Personen.

Zie ook: Grote controle op recreatieterrein in Lunteren

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend