Logo De Belofte

WAGENINGEN - Wordt het straks verboden ballonnen op te laten in Wageningen? Als het aan Connect Wageningen en GroenLinks ligt wel. De gemeenteraad debatteert er naar verwachting vanavond over.

Het was vroeger doodnormaal: een zwerm ballonnen oplaten, met bijvoorbeeld een kaartje eraan. En dan maar zien waar 'ie uitkomt, en of je een kaartje terugkrijgt. Maar het oplaten van ballonnen is op steeds meer plekken onderwerp van gesprek. In Wageningen is er nog geen regelgeving over.

'Dierenleed en vervuiling'

Dat moet veranderen, vinden Connect Wageningen en GroenLinks. De partijen vroegen een debat aan in de raad om het te hebben over de vervuiling die het plastic van de ballonnen geeft. 'Het zorgt voor veel zwerfafval en is zeer dieronvriendelijk; het draagt bij aan dierenleed', is te lezen in hun motie.

En dus moet er regelgeving komen, vinden de partijen. Een verbod in de plaatselijke verordening zou dan het meest gemakkelijk zijn. Bovendien vinden Connect en GroenLinks dat Wageningen als stad en met de universiteit een voorbeeldrol heeft op het gebied van duurzaamheid.

Als een meerderheid van de partijen zich positief uitspreekt over het voorstel, is het verbod erdoor.

Het laatste nieuws uit Wageningen

Overig verkiezingsnieuws

 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend