Logo De Belofte

EDE - Het participatiebedrijf van de gemeente Ede bestaat ruim een jaar. Uit de eerste resultaten over 2018 blijkt volgens de gemeente dat de aanpak van Werkkracht heeft geleid tot 257 mensen die een voltijdbaan vonden en 81 personen die parttime aan de slag gingen.

Directeur Bor Veen: 'Fantastisch wat we voor deze werkzoekenden en de Edese samenleving hebben bereikt. Wij investeren in mensen. Met trainingen én met partners. Omdat we geloven in de kracht van werk.'

Werkkracht ondersteunt uitkeringsgerechtigden met trainingen in hun ontwikkeling. De eerste effecten van deze aanpak zijn volgens de organisatie positief. 127 mensen volgden één van de 12 trainingen. 109 kandidaten gingen aan de slag om werkfit te worden bij reïntegratieprojecten zoals de Valleilijn, Restore of 50|50 Hotel Belmont. De uitstroom naar werk steeg in de tweede helft van 2018 sterk. Het eerste half jaar van 2018 besteedde Werkkracht vooral tijd aan de vorming van de nieuwe organisatie. Dit en meer staat in het jaarverslag van dat in het college van B&W is besproken.

Iedereen doet mee

De gemeente Ede streeft er naar dat zoveel mogelijk mensen die onder de Participatiewet vallen, meedoen en werk hebben. Wethouder Hester Veltman: 'Werkkracht is de aangewezen organisatie om mensen te ondersteunen bij het vinden van werk. De intensieve aanpak met trainingen en ontwikkeling van kandidaten werkt. Werkkracht kijkt naar wat iemand wel kan. Dat is het uitgangspunt.'

'Huidige arbeidsmarkt krap'

Werkzoekenden komen naar Werkkracht voor verschillende trainingen, opleidingen en allerlei vormen van werk. Van vrijwilligerswerk tot betaalde banen. Veen: 'De huidige arbeidsmarkt is krap. Dat biedt kansen voor iedereen in de participatiewet. Met onze partners in het onderwijs, bedrijfsleven, de zorg en andere overheden kunnen we kandidaten voorbereiden op werk. We hopen dat veel organisaties samen met ons optrekken om een inclusieve samenleving te realiseren. Iedereen verdient een kans om mee te doen.'

 

 

 

Door: Mediapartner Omroep Ede

Het laatste nieuws uit Ede

 • Volgt de gemeente Ede haar burgers online?

  02 juni 2021
  EDE - Uit onderzoek blijkt dat één op de zes gemeenten in grote mate anoniem en met behulp van nepaccounts burgers online in de gaten houden. Het blijkt dat Facebookgroepen, Twitterprofielen en andere sociale media in de gaten worden gehouden om onder andere zicht te krijgen op mogelijke ongeregeldheden als rellen en demonstraties.
 • Harskamp en de Valk zeggen nee tegen zonneveld Blaakweg

  03 mei 2021
  HARSKAMP - De gemeente Ede heeft duidelijke duurzaamheidsambities en één daarvan is zonnevelden op landbouwgrond. Inmiddels zijn er vier initiatieven om een zonnepark te realiseren. In het buitengebied aan de Blaakweg in Harskamp ligt een stuk land waarop een zonneveld moet komen volgens de initiatiefnemer, maar dat zien omwonenden niet zitten.
 • Welke middelen heeft de Edese cultuursector nu?

  26 april 2021
  EDE - Cultuur voegt écht iets toe en kan de gemeenschap versterken. Dat is juist in coronatijd weer duidelijk geworden.
 • GemeenteBelangen Ede maakt zich zorgen over hekken in Bennekoms bos

  26 april 2021
  BENNEKOM - Gert Jan Koster, raadslid van GemeenteBelangen Ede ziet dat particuliere boseigenaren in Bennekom de recreatieve toegang van lang toegankelijke bospercelen en wandelpaden stopzetten door hun grond te omheinen, na de houtoogst van veelal dennen.
 • Onderzoekers kraken stikstofbeleid: 'Veel meer nodig'

  09 april 2021
  EDE - Het stikstofbeleid van de overheid is bij lange na niet genoeg en zorgt voor grote risico's. Dat betogen elf wetenschappers.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend