Logo De Belofte

WIJCHEN - Wijchen krijgt op initiatief van ouders mogelijk een nieuwe school met een alternatief onderwijsconcept. Het college stuurde het verzoek van de Samenwerkingsstichting Kans & Kleur om de school te bouwen met een positief advies door naar de gemeenteraad.

door Thomas Overdijk 

De school werkt met een flexibel onderwijsconcept en wordt omschreven als een ‘leer- en ontwikkelcentrum’. Het is volgens het bestuur niet alleen een school, het is ook een centrum voor kinderopvang. Kinderen leren via een flexibel rooster waarin onderwijs en opvang afgewisseld worden. 

College is enthousiast

Het college van Wijchen is enthousiast: ‘Wij denken dat dat goed is voor Wijchen en vertrouwen erop dat de initiatiefnemers het plan goed uitwerken. Uiteraard zal ook deze school wat betreft onderwijsprogramma en rooster moeten voldoen aan alle wetten.'

Of er draagvlak en genoeg animo voor de plannen is, dat moet nog blijken. De bouw start op zijn vroegst op 1 augustus 2020.

Mini-samenleving

De initiatiefnemers willen een ‘mini-samenleving’ creëren op de school, waar kinderen klaargestoomd worden als volwaardig lid van de 'echte', grote mensensamenleving.

‘Wij zien dat de tijdgeest nogal gericht is op het individu. Het is volgens ons juist belangrijk dat kinderen op een vroege leeftijd leren dat ze onderdeel zijn van een collectief’, vertelt Hennie Biemond van de Samenwerkingsstichting Kans & Kleur.

 

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend