Logo De Belofte

WIJCHEN - Wijchen krijgt op initiatief van ouders mogelijk een nieuwe school met een alternatief onderwijsconcept. Het college stuurde het verzoek van de Samenwerkingsstichting Kans & Kleur om de school te bouwen met een positief advies door naar de gemeenteraad.

door Thomas Overdijk 

De school werkt met een flexibel onderwijsconcept en wordt omschreven als een ‘leer- en ontwikkelcentrum’. Het is volgens het bestuur niet alleen een school, het is ook een centrum voor kinderopvang. Kinderen leren via een flexibel rooster waarin onderwijs en opvang afgewisseld worden. 

College is enthousiast

Het college van Wijchen is enthousiast: ‘Wij denken dat dat goed is voor Wijchen en vertrouwen erop dat de initiatiefnemers het plan goed uitwerken. Uiteraard zal ook deze school wat betreft onderwijsprogramma en rooster moeten voldoen aan alle wetten.'

Of er draagvlak en genoeg animo voor de plannen is, dat moet nog blijken. De bouw start op zijn vroegst op 1 augustus 2020.

Mini-samenleving

De initiatiefnemers willen een ‘mini-samenleving’ creëren op de school, waar kinderen klaargestoomd worden als volwaardig lid van de 'echte', grote mensensamenleving.

‘Wij zien dat de tijdgeest nogal gericht is op het individu. Het is volgens ons juist belangrijk dat kinderen op een vroege leeftijd leren dat ze onderdeel zijn van een collectief’, vertelt Hennie Biemond van de Samenwerkingsstichting Kans & Kleur.

 

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
 • Veel geld voor cultuur naar Amsterdam, Gelderland krijgt niets

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Vrijwel het gehele subsidiebudget voor cultuurmakers en producerende instellingen voor de komende jaren gaat naar de Randstad. Dat blijkt uit de verdeling die het Fonds Podiumkunsten heeft gemaakt. Er wordt niets toegekend aan het oosten van het land. "Dat was schrikken", vertelt Corien van der Poll, zakelijk leider van theatergroep Echo uit Arnhem die met lege handen achterblijft.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend