Logo De Belofte

WIJCHEN - Wijchen krijgt op initiatief van ouders mogelijk een nieuwe school met een alternatief onderwijsconcept. Het college stuurde het verzoek van de Samenwerkingsstichting Kans & Kleur om de school te bouwen met een positief advies door naar de gemeenteraad.

door Thomas Overdijk 

De school werkt met een flexibel onderwijsconcept en wordt omschreven als een ‘leer- en ontwikkelcentrum’. Het is volgens het bestuur niet alleen een school, het is ook een centrum voor kinderopvang. Kinderen leren via een flexibel rooster waarin onderwijs en opvang afgewisseld worden. 

College is enthousiast

Het college van Wijchen is enthousiast: ‘Wij denken dat dat goed is voor Wijchen en vertrouwen erop dat de initiatiefnemers het plan goed uitwerken. Uiteraard zal ook deze school wat betreft onderwijsprogramma en rooster moeten voldoen aan alle wetten.'

Of er draagvlak en genoeg animo voor de plannen is, dat moet nog blijken. De bouw start op zijn vroegst op 1 augustus 2020.

Mini-samenleving

De initiatiefnemers willen een ‘mini-samenleving’ creëren op de school, waar kinderen klaargestoomd worden als volwaardig lid van de 'echte', grote mensensamenleving.

‘Wij zien dat de tijdgeest nogal gericht is op het individu. Het is volgens ons juist belangrijk dat kinderen op een vroege leeftijd leren dat ze onderdeel zijn van een collectief’, vertelt Hennie Biemond van de Samenwerkingsstichting Kans & Kleur.

 

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Gemeente helpt honderd inwoners alsnog aan werk: 'Te grote groep doet niet mee'

  25 februari 2020
  SILVOLDE - De gemeente Oude IJsselstreek vindt dat een grote groep inwoners niet meedoet en daarom kiest ze voor een andere wijze om de participatiewet uit te voeren. Met het project 'Meedoen Werkt' moeten honderd inwoners die nu nog thuis zitten naar een betaalde baan worden geholpen.
 • Verkeersdrukte valt mee in Wageningen, buurt wil rondweg niet

  24 februari 2020
  WAGENINGEN - De Campusroute in Wageningen is niet nodig. Dat zeggen omwonenden en lokale politici op basis van nieuwe verkeerscijfers. Daaruit blijkt dat de verkeersdrukte op provinciale wegen in Wageningen achterblijft bij de voorspellingen.
 • Weer geen groen licht voor GGZ-instelling

  24 februari 2020
  ELST - Zorginstelling Safehouse-Schoonschip heeft weer geen groen licht gekregen om een tweede tehuis voor ex-verslaafden te openen in Elst. Wethouder Rob Engels reageert teleurgesteld: ‘Ik heb een hoge pet op van deze zorgpartij, jammer dat ze zo lastig een tweede plek vindt.’
 • Personeel afvalverwerker Avri bedreigd, gemoederen lopen hoog op over boetes

  23 februari 2020
  GELDERMALSEN - Goed bedoelende Rivierenlanders die een klein foutje maken in het scheiden van hun afval krijgen daar geen bekeuring voor. Dat stelt directeur van Avri Walter Brouwer. De organisatie ligt onder vuur vanwege afvalcontroles bij inwoners. De gemoederen lopen dusdanig hoog op dat Avri aangifte doet van bedreiging van een handhaver.
 • Carnavalsfeest in Druten gaat niet door

  22 februari 2020
  DRUTEN - Feestorganisatie Active Partyworld had alles al klaar staan voor hét carnavalsfeest van Druten, gehouden op zaterdag, maandag en dinsdag. Met artiesten als Snelle en Bram Krikke beloofde het een knaller te worden. Maar nu heeft de gemeente de aanvraag voor de megafuif afgewezen en ligt de traditie volledig in diggelen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend