Logo De Belofte

HUISSEN - Het college van Lingewaard wil graag met de provincie om tafel om te spreken over alternatieve omleidingsroutes tijdens het onderhoudswerk aan de A325 en de Pleijroute (N325). De gemeente komt daarmee vooral op voor de ondernemers in Lingewaard die grote zorgen hebben over het geplande onderhoud deze zomer. Daardoor zouden zij veel moeten omrijden, wat tijd en geld kost en slecht is voor het milieu.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het gaat om groot onderhoud aan de A325 en de Pleijroute van 8 juli tot en met 25 augustus. Volgens de provincie 'qua complexiteit' één van de grootste onderhoudswerkzaamheden aan het eigen wegennet ooit.

Omrijden en sluipverkeer

Het werk is onderverdeeld in drie fases en over alle drie bestaan grote zorgen in de gemeente Lingewaard.

'Tijdens fase 1 is de N325 vanaf GelreDome naar Velperbroek afgesloten. Onze ondernemers, en met name die uit Huissen, moeten daarvoor flink omrijden om de A12 te bereiken', legt een woordvoerder uit.

Tijdens fase 2, als de A325 van Nijmegen naar het GelreDome is afgesloten, verwacht Lingewaard juist veel sluipverkeer door Huissen, de alternatieve route vanaf knooppunt Ressen naar het Arnhemse stadion.

Extra tijd, geld en CO2-uitstoot

Tijdens fase 3 is de N325 van Velperbroek naar GelreDome afgesloten. Ook dan moeten Lingewaardse ondernemers omrijden. Volgens wethouder Johan Sluiter kost dat extra tijd, geld en zorgt het voor extra CO2-uitstoot.

'Logistieke transporteurs hebben aan de bel getrokken en willen graag in overleg met de provincie om mogelijke alternatieven te bespreken. We spreken mede namens onze ondernemers onze zorg uit om de verkeershinder in Lingewaard.'

Zie ook: Groot onderhoud A325/N325: in zomer wekenlang overlast rond Arnhem en Nijmegen

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend