Logo De Belofte

NIJMEGEN - Er is vanuit de gemeente wel degelijk gecontroleerd bij een feest in een studentenhuis aan de Sint Annastraat in Nijmegen. Dat zegt burgemeester Bruls in antwoord op de brief van omwonenden waarin zij zeggen dat zij zich in de steek gelaten voelen door hun burgemeester. Volgens Bruls viel het feestje wel mee.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het gaat om een feest van vrijdag 17 mei. Vooraf was bij omwonenden een briefje in de bus gedaan met de aankondiging dat er tot 01.00 uur rumoer zou zijn. Bewoners hadden hier echter geen begrip voor en namen vooraf contact op met de politie, de wijkmanager, bureau Toezicht en de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). Van de politie en de wijkmanager kregen zij de verzekering dat er extra opgelet zou worden. Van bureau Toezicht en de ODRN kregen zij geen enkele reactie.

Bewoners teleurgesteld

Volgens de bewoners is er echter niet gehandhaafd. Ralf Nieuwenhuijsen van platform Kamerbreed heeft daarom namens de bewoners een brief aan de burgemeester gestuurd waarin hij zijn teleurstelling uitspreekt. Bewoners hebben naar eigen zeggen wel negen keer met de politie gebeld voordat die kwam en het feest uiteindelijk om 03.00 uur stopte.

Burgemeester Bruls daarover: 'Mensen zeggen zoveel. Er stond daar zelfs al een controle gepland lang voordat de eerste melding binnenkwam, dus dat is niet zo.'

Bruls: 'Ik verwacht een leuke taart'

Bruls vervolgt: 'Het gebeurt echt wel dat zaken worden stilgelegd, maar dat was hier schijnbaar niet nodig volgens de dienstdoende toezichthouders. Ze hebben dus laten zien dat er wel degelijk wordt opgetreden door de gemeente, de heer Nieuwenhuijsen kan heel tevreden zijn. Dus is ik verwacht eerlijk gezegd dat hij na deze brief een leuke taart stuurt.'

Tekst gaat verder na de video:

Taartentruc van burgervader

Maar Ralf Nieuwenhuijsen 'trapt daar niet in'. De taartentruc van onze burgervader is waarschijnlijk iets waar hij zich vaker van bedient. Volgens Nieuwenhuijsen heeft het optreden vanuit de gemeente geen nut gehad omdat er om 00.30 uur nog steeds geluidsoverlast was getuige een opname die bewoners om 00.30 uur maakten. 

Volgens Nieuwenhuijsen was het pas om 03.00 uur stil terwijl bureau Handhaving volgens hem al op 02.00 uur hun dienst beëindigd had. Nieuwenhuijsen is inmiddels wel opgebeld door bureau Handhaving met excuses dat zij vorige week niet hadden gereageerd op de zorgen van de omwonenden.

Niet beseft dat het feest achter was

Bureau Handhaving gaf hem aan dat zij aan de voorkant van het pand aan de Sint Annastraat gecontroleerd hebben en daarbij geen overlast konden bespeuren. Volgens Nieuwenhuijsen is dat logisch omdat het heel hoge huizen zijn terwijl het feest in de achtertuin was. Maar omwonenden met aangrenzende tuinen ervaren dan naar eigen zeggen juist wel overlast. Maar dat had de medewerker van Bureau Handhaving zich niet gerealiseerd, zo bleek uit zijn gesprek met Ralf Nieuwenhuijsen.

Zie ook: Omwonenden Nijmeegs studentenhuis boos over feestje tot midden in de nacht

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Subsidie voor slopen oude brommers en snorfietsen vanaf 1 oktober weer beschikbaar

  28 september 2021
  NIJMEGEN - Per 1 oktober 2021 kunnen Nijmegenaren weer gebruikmaken van een subsidieregeling voor het laten slopen van een een oude brom- of snorfiets van voor 2011. Deze subsidie was eerder in 2021 beschikbaar, maar was door het grote aantal aanvragen binnen drie maanden op. De gemeente Nijmegen stelt nu 200.000 subsidie beschikbaar voor 2021 en 2022 of totdat het budget op is.
 • Subsidieregeling groendaken en groene gevels Nijmegen succes: ophoging budget nodig

  28 september 2021
  NIJMEGEN - De subsidieregeling die in Nijmegen per 1 januari van dit jaar van kracht is voor het realiseren van groendaken en groen gevels is zo’n succes dat in september het subsidieplafond al bereikt is. Daarom wil het college het subsidieplafond eenmalig verhogen met 50.000 euro, zodat ook aanvragen die in wacht staan doorgang kunnen vinden.
 • Nog dit jaar zelfbewoningsplicht en anti-speculatie in Beuningen

  27 september 2021
  BEUNINGEN - De gemeente Beuningen wil nog dit jaar verbeteringen aanbrengen op de woningmarkt. Drie weken geleden verklaarde het college van B&W dat men volgend voorjaar met een voorstel zou komen voor de invoering van zelfbewoningsplicht op de woningmarkt, evenals een anti-speculatie beding. Nu heeft de gemeenteraad besloten om beide maatregelen dit jaar nog in te voeren.
 • Jan Wijnia geïnstalleerd als interim-wethouder Nijmegen, Tiemens neemt afscheid

  01 september 2021
  NIJMEGEN - Jan Wijnia is namens GroenLinks woensdagavond geïnstalleerd als interim-wethouder op de portefeuille duurzaamheid, wonen en mobiliteit. Hij zal deze functie invullen tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Harriët Tiemens heeft afscheid genomen als wethouder op deze portefeuille en wordt directeur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen.

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend