Logo De Belofte

NUNSPEET - Het vernieuwde marktplein in Nunspeet is nog niet af maar roept nu al op tot veel discussie. Terwijl de meeste horeca-ondernemers erg blij zijn met het eindresultaat, voelden zich zij niet nauw genoeg betrokken bij het proces.

Wethouder Marije Storteboom herkent zich niet in deze gevoelens. ‘We hebben een uitgebreid inspraakmoment gehad voor iedereen die op wat voor manier dan ook bij het plein is betrokken. Zij hebben hun kans echt gehad om daar ook inspraak op te hebben, maar zij hadden misschien toch nog graag andere dingen gezien’, aldus Storteboom.

Eerder iedereen betrekken

Ondernemer Anne de Glint is tevreden met hoe het plein er nu uitziet. Toch vindt hij dat het proces anders had gekund. ‘Als je iedereen wil betrekken, moet je dat al doen voordat er plannen worden gemaakt. Dan moet er samen gekeken naar wat we eigenlijk willen met het marktplein.’

Verwachtingen te hoog

In eerste instantie waren er drie plannen voor het plein. Deze zijn alle drie afgekeurd door de gemeenteraad. Ook werd het budget kleiner en zo ontstond het plan voor het huidige plein. ‘Als de verwachtingen niet zo hoog waren, denk ik dat iedereen heel tevreden was met het marktplein. Maar omdat er al een verwachting is gecreëerd doordat we allemaal ideeën mochten indienen, werk je jezelf in een situatie waarin je niet wil zitten’, vertelt De Glint.

Realiteit bij de dromen

‘We zijn begonnen met dromen over het plein. Maar uiteindelijk moet daar ook wat realiteit bij omdat je te maken hebt met een budget. In dat proces hadden we misschien beter moeten vertellen dat de plannen ook door de gemeenteraad moeten worden goedgekeurd’, vertelt Storteboom.

Ondanks de weerstand vindt de wethouder dat alle partijen goed zijn betrokken bij de plannen. ‘Ik weet niet of ik het de volgende keer anders zou doen. De gemeenteraad roept altijd ‘geen plannen, geen geld’ dus als een plan niet door kan gaan, moet je naar een ander plan. We hebben wel degelijk daarna alle partijen er daarna weer bij betrokken dus daarin hebben zij weer hun kansen gehad om in te spreken. We nodigen altijd de horeca uit, maar ze komen ook niet altijd. We proberen ze in ieder geval steeds mee te nemen in het proces.’

Nog niet af

Het marktplein is nog niet af. Zo komen er nog boombakken die zorgen voor meer groen, een lichtprojector die in de wintermaanden moet zorgen voor meer levendigheid op het plein en meer zit plekken. In de loop van dit jaar moet het plein helemaal af zijn. Over twee jaar wordt het plein geëvalueerd en ook daar zijn alle ondernemers welkom volgens de wethouder.

 

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • Plan om Nunspeet dementievriendelijk te maken

  08 juli 2021
  NUNSPEET - De gemeente Nunspeet wil graag een dementievriendelijke gemeente worden. De insteek is mensen met dementie langer thuis te laten blijven wonen en ervoor zorgen dat ze naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving. Hiervoor is een projectplan opgesteld dat nog in de raad besproken moet worden. Stapsgewijs wil men dit doel bereiken. Zo wordt eerst ingezet op voorlichting en trainingen. Later wordt bepaald hoe het plan er concreet komt uit te zien.
 • Subsidie voor SWN afgewezen

  08 juli 2021
  NUNSPEET - Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) heeft aan het college een subsidie van €20.000,- gevraagd voor geleden verliezen en weggevallen inkomsten door corona in 2020. Dit verzoek is afgewezen.
 • Grote vraag naar pauzewoningen; gemeente verlengt de regeling met drie jaar

  06 juli 2021
  NUNSPEET - Meer dan 150 mensen hebben de afgelopen drie jaar gebruik gemaakt van een zogeheten pauzewoning in de gemeente Nunspeet. Momenteel is de vraag groter dan het aanbod. Het college wil deze regeling daarom verlengen met nog eens drie jaar.
 • Nog geen verbod voor vrachtverkeer op de F.A. Molijnlaan

  01 juli 2021
  NUNSPEET - De F.A. Molijnlaan wordt voorlopig nog niet afgesloten voor vrachtverkeer. Het gaat dan specifiek om het gedeelte tussen de Eperweg en de Laan, om zo de F.A. Molijnlaan veiliger te maken. De SGP vroeg om de afsluiting omdat ze de weg op een bepaald deel te smal vond. Volgens hen zorgt de aanwezigheid van vrachtverkeer voor onveilige situaties.
 • Budgettekort Stationsomgeving gerepareerd

  29 juni 2021
  NUNSPEET - Voor velen was het even schrikken begin van dit kalenderjaar: de jaarlijkse nota onroerendzaakbelasting (OZB) viel fors hoger uit dan voorgaande jaren. Was die OZB-verhoging dan wel nodig? Onderaan de streep blijft een kleine miljoen euro over waar geen specifieke bestemming voor is.

Overig verkiezingsnieuws

 • Stank Renkumse papierfabriek 'onwenselijk voor gezondheid' omwonenden

  03 augustus 2021
  RENKUM - De overlast die omwonenden van papierfabriek Parenco in Renkum ervaren van de geur die bij de productie verspreid wordt, is onwenselijk voor hun gezondheid. Die conclusie trekt de GGD op basis van verschillende onderzoeken.
 • Willemstunnel in hartje Arnhem gaat week dicht voor onderhoud

  03 augustus 2021
  ARNHEM - De Willemstunnel in het Arnhemse centrum gaat een week op slot. Van 23 tot 29 augustus is deze niet toegankelijk voor verkeer. De beruchte 'brokkentunnel' is toe aan onderhoud en de veiligheid moet worden verbeterd. De waarschuwingsborden werden maandagavond alvast opgehangen.
 • Inwoners Beuningen zijn slecht groenonderhoud helemaal beu

  03 augustus 2021
  BEUNINGEN - In de gemeenteraad van 5 juli bleek al dat het slecht is gesteld met het groenonderhoud in de gemeente Beuningen, maar sindsdien is er weinig verbeterd. "Op heel veel plekken ziet het er gewoon heel armoedig uit", reageert Saskia Kos op een Facebookpost over het onderhoud. Wethouder Piet de Klein bevestigde dat de gemeente ook niet altijd tevreden is en beloofde beterschap.
 • BOA's van zes gemeenten gaan samenwerken

  03 augustus 2021
  GROESBEEK - De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, West Maas en Waal en Wijchen gaan samenwerken. Dit betekent dat de BOA’s voortaan in alle zes gemeenten hun werk mogen uitvoeren.
 • Even opstappen bij dit bushokje? Dat wordt lastig.

  30 juli 2021
  ARNHEM - Een merkwaardig beeld bij het bushokje in de Oogststraat in de Arnhemse wijk Klarendal. De plek die normaal gesproken bestemd is voor wachtende passagiers, is gevuld met plantenbakken. Enthousiaste buurtbewoners hebben er wat 'tegels gewipt', legt een gemeentewoordvoerder uit.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend