Logo De Belofte

MALDEN - In de gemeente Heumen is donderdagmiddag een grootscheepse integrale controle aan de gang van de gemeente, politie, de belastingdienst, de Rijksdienst voor het wegverkeer en de Omgevingsdienst regio Nijmegen.

Er wordt aan de Rijksweg in Malden bijvoorbeeld gecontroleerd op openstaande boetes, belastingschulden maar ook op de staat van voertuigen en op het vermogen van scooters. De omgevingsdienst controleert op het vervoer van gevaarlijke stoffen. Maar de actie is er ook op gericht op zogenoemde ondermijning op te sporen.

Ondermijning

Burgemeester Mittendorff van Heumen: 'Zoals in iedere gemeente in Nederland zijn ook hier aanwijzingen voor ondermijning. We moeten het leren herkennen. Dat je het gevoel hebt: dit is te mooi om waar te zijn.' Zo zijn bij de controle ook sociaal rechercheurs betrokken die bekijken of de auto die iemand rijdt wel past bij het inkomen of de uitkering.

Afschrikwekkende werking

Daarnaast heeft de actie ook een afschrikwekkende werking, zo zegt burgemeester Mittendorff. 'Dat je niet zo maar altijd je drugsvaten in je auto kunt vervoeren maar dat je daarop gecontroleerd kunt worden. En dat geldt ook voor alle andere dingen die je in je auto meevoert.'

Deze integrale controle is volgens burgemeester Mittendorff de eerste in deze regio van deze omvang. De controle duurt tot donderdagavond tien uur.

 

 

 

 

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend