Logo De Belofte

GROENLO - De verkeersregelaar die aan het eind van de middag op de onoverzichtelijke kruising bij de Rabobank op de Oude Winterswijkseweg in Groenlo staat is wel degelijk gecertificeerd, zegt een woordvoerder van de gemeente Oost Gelre. 'Hij is beperkt in zijn bevoegdheden maar mag wel het verkeer regelen als het druk is.'

De reactie komt een dag na het bericht dat de persoon niet bevoegd zou zijn. Oost Gelre huurt de verkeersregelaar in om het verkeer tijdens de spits in goede banen te leiden indien dat nodig mocht zijn.

Zie ook: Verkeersregelaar op gevaarlijke kruising in Groenlo is onbevoegd

Volgens de politie betreft het een verkeersregelaar die wel bij evenementen mag worden ingezet, maar feitelijk niet op de bewuste kruising. Dat erkende wethouder Karel Bonsen eerder deze week. Die zei daar gezien de hachelijke situatie wel 'een tik op de vingers' voor over te hebben. Bovendien wil Groenlo het, was zijn redenering.

'Geen vrachtwagen aanhouden'

'De verkeersregelaar mag geen vrachtwagen aanhouden, maar is wel gecertificeerd het verkeer te regelen als het druk is', zo brengt de woordvoerder van de gemeente Oost Gelre een nuance aan.

'Sommige mensen reageren dat hij alleen maar staat te kijken en niets doet. Als er geen aanleiding voor is hoeft hij inderdaad niets te doen. Hij staat er ook niet de hele dag.'

Protest

Oost Gelre huurt de verkeersregelaar in naar aanleiding van protesten van de lokale bevolking vanwege de verkeersstroom vanaf de afrit van de nieuwe N18 richting het centrum van Groenlo. Met name voor fietsers levert dat gevaarlijke situaties op.

Aanvankelijk stonden er twee verkeersregelaars en nu dus nog één, minimaal tot de zomer. Ondertussen is Oost Gelre bezig gronden te verwerven zodat de kruising ruimer kan worden opgezet. Een termijn wanneer de schop daarvoor de grond in kan is nog niet gegeven.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend