Logo De Belofte

NUNSPEET - Staatsbosbeheer mag van de gemeente Nunspeet geen Tiny House plaatsen in het Zandenbos. Staatsbosbeheer wilde dit huisje gebruiken voor heide-sessies.

Door Kelly Tanghe

De gemeente Nunspeet laat in een reactie weten dat het verzoek van Staatsbosbeheer was voor een (recreatief) tiny house. En dat willen ze niet. 

Heide-sessies

Staatsbosbeheer geeft aan inderdaad een tiny house te willen plaatsen in het Zandenbos. 'We wilden in samenwerking met het Bezoekerscentrum Nunspeet en een ondernemer uit Amsterdam een huisje plaatsen in het bos', vertelt Lennard Jasper van Staatsbosbeheer. 'We wilden de bedrijvenwereld en de natuur verbinden. Het tiny house zou bijvoorbeeld worden gebruikt voor heide-sessies. Dat zijn sessies waarbij problematiek binnen een bedrijf kan worden opgelost. In een rustgevende omgeving zitten, werkt daarbij erg goed.'

Pilot van drie maanden

Het project zou een pilot worden van drie maanden. Bedrijven uit Amsterdam zouden dan hun heide-sessies houden. 'Voor een project als dit is natuurlijk een vergunning nodig. De beleidsmakers zagen het wel zitten, maar de raad van de gemeente Nunspeet heeft besloten geen vergunning te geven.'

Nog geen Tiny Houses in Nunspeet

Wob Meijering van de gemeente Nunspeet geeft aan dat er nu helemaal geen mogelijkheid is voor de bouw van tiny houses. 'We hebben nog geen aanmeldingen van inwoners die een tiny house willen bouwen, maar die mogelijkheid is er op dit moment ook niet.'

Jasper houdt hoop dat een tiny house in de natuur in de toekomst wel mogelijk zal zijn. 'We willen op een duurzame manier het bedrijfsleven en de natuur bij elkaar brengen. Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat zoiets als dit mogelijk is.'

Natuur voorop

Tegelijkertijd vindt Jasper dat de natuur voorop blijft staan. 'De Veluwe moet absoluut geen pretpark worden. We zouden bij de bouw van een tiny house dan ook zorgen voor zonnepanelen op het dak en voor schone auto's die mensen naar het huisje brengen.' 

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • 'Tankstation moet plaatsmaken voor nieuw stationsgebied Nunspeet'

  17 juni 2020
  NUNSPEET - Er gaan steeds meer stemmen op binnen de gemeenteraad van Nunspeet om het tankstation aan de Nijverheidsweg op te laten kopen door de gemeente. Daarmee zou er meer ruimte moeten komen voor de ingrijpende verbouwing van het stationsgebied in Nunspeet. Dat blijkt tijdens een technische bespreking van de plannen. 
 • Wethouder Gert van den Berg van Nunspeet stopt

  17 juni 2020
  NUNSPEET - Gert van den Berg heeft de gemeenteraad van Nunspeet meegedeeld per 1 augustus te stoppen als wethouder van de gemeente Nunspeet. Per 1 augustus 2020 wordt hij Manager Jeugd GGZ & Wmo bij de Dimence Groep.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
 • 'Hier wachten de mensen al jaren op', ingrijpende verbouwing stationsgebied Nunspeet

  28 mei 2020
  NUNSPEET - De kogel is door de kerk: het stationsgebied in Nunspeet gaat volledig op de schop. Na jaren van praten en debatteren heeft de gemeenteraad van Nunspeet donderdag unaniem ingestemd met de verbouwplannen.
 • 'Van Defensie leren over getraumatiseerde zorgmedewerkers'

  17 mei 2020
  NUNSPEET - Er is een vergelijking te maken tussen wat zorgmedewerkers in coronatijd meemaken en militairen die uitgezonden worden 'en ook ernstige zaken meemaken'. Dat zegt burgemeester Breunis van de Weerd van Nunspeet. Hij wil daarom leren hoe Defensie met posttraumatische stressstoornissen (PTSS) omgaat.

Overig verkiezingsnieuws

 • Hoe moet het buitengebied eruit zien? Wageningen komt er niet uit

  06 juli 2020
  WAGENINGEN - Hoe komt het buitengebied er straks uit te zien? In Wageningen komen ze daar niet uit. Er ligt een visie voor het buitengebied op de politieke tafel, maar die is volgens de lokale Stadspartij niet voldoende met burgers uitgewerkt. Dus moet besluitvorming minimaal een half jaar uitgesteld worden, stelt de partij.
 • Noodlijdend theater ontslaat helft van personeel

  03 juli 2020
  BARNEVELD - De culturele sector heeft het zwaar door de coronacrisis. Het Schaffelaartheater in Barneveld heeft al maanden geen inkomsten, maar de kosten lopen wel door. “We hebben geen enkel verdienmodel het komende halfjaar.” De instelling ziet dan ook geen andere optie dan een meerderheid van de oproepkrachten én het vaste personeel te ontslaan. Met pijn in het hart.
 • Bewoners probleemcamping alsnog gedwongen te verhuizen: 'Trekken dit niet meer'

  03 juli 2020
  ARNHEM - Een aantal permanente bewoners van 'probleemcamping' Oostappen Vakantiepark in Arnhem zijn opnieuw geconfronteerd met een gedwongen verhuizing. Zij kregen deze week een brief op de mat van de directie om uiterlijk 12 juli hun sleutels in te leveren en naar een andere accommodatie op het park te verkassen. Doen zij dat niet, dan moeten zij het park verlaten, valt op te maken uit de brief.
 • Agressieve ganzen worden aangepakt: ‘We gaan zeker niet schieten’

  03 juli 2020
  WIJCHEN - Agressieve ganzen bij het Wijchens Meer worden door de gemeente op een 'vriendelijke manier' aangepakt. Eerder waren ecologen bang dat de vogels doodgeschoten moeten worden, maar Wijchen belooft dat dat zeker niet gaat gebeuren.
 • Apeldoorn soebat al 1,5 jaar over 'meedoen'

  03 juli 2020
  APELDOORN - Apeldoorn wil werk maken van inwoners die actief meedenken. Ze mogen op allerlei vlakken betrokken worden bij beleidsvorming. Maar hoe dat precies moet worden ingericht, daar is de raad na 1,5 jaar nog niet uit. Wijk- en dorpsraden zijn ondertussen alles behalve tevreden.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend