Logo De Belofte

NUNSPEET - Staatsbosbeheer mag van de gemeente Nunspeet geen Tiny House plaatsen in het Zandenbos. Staatsbosbeheer wilde dit huisje gebruiken voor heide-sessies.

Door Kelly Tanghe

De gemeente Nunspeet laat in een reactie weten dat het verzoek van Staatsbosbeheer was voor een (recreatief) tiny house. En dat willen ze niet. 

Heide-sessies

Staatsbosbeheer geeft aan inderdaad een tiny house te willen plaatsen in het Zandenbos. 'We wilden in samenwerking met het Bezoekerscentrum Nunspeet en een ondernemer uit Amsterdam een huisje plaatsen in het bos', vertelt Lennard Jasper van Staatsbosbeheer. 'We wilden de bedrijvenwereld en de natuur verbinden. Het tiny house zou bijvoorbeeld worden gebruikt voor heide-sessies. Dat zijn sessies waarbij problematiek binnen een bedrijf kan worden opgelost. In een rustgevende omgeving zitten, werkt daarbij erg goed.'

Pilot van drie maanden

Het project zou een pilot worden van drie maanden. Bedrijven uit Amsterdam zouden dan hun heide-sessies houden. 'Voor een project als dit is natuurlijk een vergunning nodig. De beleidsmakers zagen het wel zitten, maar de raad van de gemeente Nunspeet heeft besloten geen vergunning te geven.'

Nog geen Tiny Houses in Nunspeet

Wob Meijering van de gemeente Nunspeet geeft aan dat er nu helemaal geen mogelijkheid is voor de bouw van tiny houses. 'We hebben nog geen aanmeldingen van inwoners die een tiny house willen bouwen, maar die mogelijkheid is er op dit moment ook niet.'

Jasper houdt hoop dat een tiny house in de natuur in de toekomst wel mogelijk zal zijn. 'We willen op een duurzame manier het bedrijfsleven en de natuur bij elkaar brengen. Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat zoiets als dit mogelijk is.'

Natuur voorop

Tegelijkertijd vindt Jasper dat de natuur voorop blijft staan. 'De Veluwe moet absoluut geen pretpark worden. We zouden bij de bouw van een tiny house dan ook zorgen voor zonnepanelen op het dak en voor schone auto's die mensen naar het huisje brengen.' 

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • Plan om Nunspeet dementievriendelijk te maken

  08 juli 2021
  NUNSPEET - De gemeente Nunspeet wil graag een dementievriendelijke gemeente worden. De insteek is mensen met dementie langer thuis te laten blijven wonen en ervoor zorgen dat ze naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving. Hiervoor is een projectplan opgesteld dat nog in de raad besproken moet worden. Stapsgewijs wil men dit doel bereiken. Zo wordt eerst ingezet op voorlichting en trainingen. Later wordt bepaald hoe het plan er concreet komt uit te zien.
 • Subsidie voor SWN afgewezen

  08 juli 2021
  NUNSPEET - Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) heeft aan het college een subsidie van €20.000,- gevraagd voor geleden verliezen en weggevallen inkomsten door corona in 2020. Dit verzoek is afgewezen.
 • Grote vraag naar pauzewoningen; gemeente verlengt de regeling met drie jaar

  06 juli 2021
  NUNSPEET - Meer dan 150 mensen hebben de afgelopen drie jaar gebruik gemaakt van een zogeheten pauzewoning in de gemeente Nunspeet. Momenteel is de vraag groter dan het aanbod. Het college wil deze regeling daarom verlengen met nog eens drie jaar.
 • Nog geen verbod voor vrachtverkeer op de F.A. Molijnlaan

  01 juli 2021
  NUNSPEET - De F.A. Molijnlaan wordt voorlopig nog niet afgesloten voor vrachtverkeer. Het gaat dan specifiek om het gedeelte tussen de Eperweg en de Laan, om zo de F.A. Molijnlaan veiliger te maken. De SGP vroeg om de afsluiting omdat ze de weg op een bepaald deel te smal vond. Volgens hen zorgt de aanwezigheid van vrachtverkeer voor onveilige situaties.
 • Budgettekort Stationsomgeving gerepareerd

  29 juni 2021
  NUNSPEET - Voor velen was het even schrikken begin van dit kalenderjaar: de jaarlijkse nota onroerendzaakbelasting (OZB) viel fors hoger uit dan voorgaande jaren. Was die OZB-verhoging dan wel nodig? Onderaan de streep blijft een kleine miljoen euro over waar geen specifieke bestemming voor is.

Overig verkiezingsnieuws

 • Stank Renkumse papierfabriek 'onwenselijk voor gezondheid' omwonenden

  03 augustus 2021
  RENKUM - De overlast die omwonenden van papierfabriek Parenco in Renkum ervaren van de geur die bij de productie verspreid wordt, is onwenselijk voor hun gezondheid. Die conclusie trekt de GGD op basis van verschillende onderzoeken.
 • Willemstunnel in hartje Arnhem gaat week dicht voor onderhoud

  03 augustus 2021
  ARNHEM - De Willemstunnel in het Arnhemse centrum gaat een week op slot. Van 23 tot 29 augustus is deze niet toegankelijk voor verkeer. De beruchte 'brokkentunnel' is toe aan onderhoud en de veiligheid moet worden verbeterd. De waarschuwingsborden werden maandagavond alvast opgehangen.
 • Inwoners Beuningen zijn slecht groenonderhoud helemaal beu

  03 augustus 2021
  BEUNINGEN - In de gemeenteraad van 5 juli bleek al dat het slecht is gesteld met het groenonderhoud in de gemeente Beuningen, maar sindsdien is er weinig verbeterd. "Op heel veel plekken ziet het er gewoon heel armoedig uit", reageert Saskia Kos op een Facebookpost over het onderhoud. Wethouder Piet de Klein bevestigde dat de gemeente ook niet altijd tevreden is en beloofde beterschap.
 • BOA's van zes gemeenten gaan samenwerken

  03 augustus 2021
  GROESBEEK - De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, West Maas en Waal en Wijchen gaan samenwerken. Dit betekent dat de BOA’s voortaan in alle zes gemeenten hun werk mogen uitvoeren.
 • Even opstappen bij dit bushokje? Dat wordt lastig.

  30 juli 2021
  ARNHEM - Een merkwaardig beeld bij het bushokje in de Oogststraat in de Arnhemse wijk Klarendal. De plek die normaal gesproken bestemd is voor wachtende passagiers, is gevuld met plantenbakken. Enthousiaste buurtbewoners hebben er wat 'tegels gewipt', legt een gemeentewoordvoerder uit.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend