Logo De Belofte

GROENLO - De verkeersregelaar die elke namiddag het verkeer regelt op de kruising bij de Rabobank aan de Oude Winterswijkseweg in Groenlo, staat daar onbevoegd. Het college van Oost Gelre, verantwoordelijk voor de maatregel, is daarvan op de hoogte.

'Formeel is dat zo, hij mag alleen ingezet worden bij evenementen en dergelijke', zegt wethouder Karel Bonsen van Oost Gelre. 'Maar deze oplossing is belangrijker. Dan maar een tik op de vingers. En bovendien, Groenlo wil dit.'

Hachelijke situaties

De Oude Winterswijkseweg is na de realisatie van de nieuwe N18, met beperkte op- en afritten, een ontsluitingsweg geworden van de N18 naar het centrum van Groenlo. De bewuste kruising bij de Rabobank blijkt onoverzichtelijk en levert vooral hachelijke situaties op voor fietsers.

De lokale bevolking in Groenlo kwam massaal in verzet tegen de verkeerssituatie. Daarop heeft Oost Gelre twee verkeersregelaars ingezet om het verkeer in de spitsuren in veilige banen te leiden. Inmiddels staat er nog één regelaar, minimaal tot de zomer.

Ondertussen is Oost Gelre bezig met de aankoop van gronden bij de kruising zodat die ruimer opgezet kan worden, met meer veiligheid voor fietsers. Er is nog geen termijn gegeven wanneer de kruising eventueel op de schop gaat.   

Zie ook: Gevaarlijk en chaotisch: tot zomer verkeersregelaar op kruising Groenlo

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend