Logo De Belofte

LICHTENVOORDE - De gemeente Oost Gelre en leerlooierij Rompa praten 'oplossingsgericht' over de aanpak van geuroverlast en de opslag van giftige stoffen bij het bedrijf, dat ligt aan de rand van het centrum in Lichtenvoorde.

door Domien Esselink

Beide partijen zijn na een jarenlange strijd over de stank bij de leerlooierij, voormalig Koninklijke Hulshof, constructief in gesprek. 'We zijn oplossingsgericht in gesprek', zegt wethouder Bart Porskamp van Oost Gelre. 

Giftige stoffen

Rompa ging bij de Raad van State in beroep tegen de dwangsom door de gemeente voor de opslag van een te grote hoeveelheid giftige stoffen die Rompa nodig heeft voor het productieproces.

De rechter in Den Haag droeg beide partijen op met elkaar in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen, wat zij nu dus ook doen. De buurt rond Rompa klaagt al jaren over de stank bij het bedrijf.

Van witte rook is nog geen sprake. 'Binnen twee weken kom ik met een mededeling', zegt Porskamp. 'Het bedrijf maakt werk van de onderwerpen die geagendeerd zijn, zoals de opslag van giftige stoffen. Maar ik kan nu nog geen volledig beeld geven.'

  

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend