Logo De Belofte

BEEK-UBBERGEN - Ze hebben allemaal een stempas thuisgestuurd gekregen; alle kinderen in Beek van 0 t/m 12 jaar. De gemeente Berg en Dal nodigt ze deze woensdag uit hun stem te laten gelden. Inzet van de verkiezingen: een speeltuin.

De speelplek aan de Kievitstraat in het dorp is aan vernieuwing toe. De inrichting van de speelplek voor kleine kinderen binnen het hek en de speelplek ernaast voor de oudere kinderen gaan op de schop.

Kijken bij het stemmen tellen

De gemeente heeft een aantal leveranciers gevraagd om een nieuwe speelplek te ontwerpen. Er zijn 3 ontwerpen uitgekozen. Deze woensdag kunnen de kinderen die ontwerpen bekijken in basisschool de Biezenkamp.

Tussen 14.00 en 19.00 uur mogen ze stemmen. Het ontwerp met de meeste stemmen wint en wordt nog voor de zomervakantie geplaatst.

Na 19.00 uur worden de stemmen geteld. Kinderen die het leuk vinden om te kijken of het democratische proces wel eerlijk verloopt zijn welkom om een oogje in het zeil te houden. 

De gemeente Berg en Dal maakt de uitslag donderdag bekend. Op woensdag 3 juli wordt de nieuwe speelplek feestelijk geopend.

(Foto: Omroep Gelderland)

Speelplek aan de Kievitstraat (Foto: Google Maps)

Door: Rob Haverkamp

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend