Logo De Belofte

ARNHEM - Geluidsoverlast, scheuren in de muren en parkeerproblemen; bewoners van de B.P. van Verschuerstraat in Arnhem zijn de bouwwerkzaamheden in hun straat na ruim anderhalf jaar helemaal zat.

Vanavond zullen enkele bewoners inspreken als de bouw besproken wordt in de gemeenteraad van Arnhem. Tegenover hun woningen worden appartementencomplexen gebouwd. Dat zorgt dus voor veel overlast. 

'Net een dierentuin'

Overdag wordt hun straat met hekken afgesloten. Dat is om ervoor te zorgen dat er geen fietsers dwars door het bouwverkeer rijden. Maar de bewoners zitten dus achter de hekken. 'Het lijkt hier net een dierentuin', zegt bewoner Frans Beumkes. 

Verder is er veel geluidsoverlast; van het vrachtverkeer voor de bouw, van de werkzaamheden én van de radio's van de bouwvakkers die de hele tijd aan staan en hard ook. 'Je kunt aan de andere kant van het huis de liedjes gewoon meezingen', zegt een buurvrouw. Er wordt al vanaf 7.00 uur 's ochtends gewerkt. 'En dan beginnen ze al met boren', aldus buurman op de hoek. 

De tekst gaat verder onder de reportage.

Tienduizenden euro's schade 

Maar dat is nog niet alles. Door trillingen tijdens de bouw zijn er in diverse huizen in de wijk scheuren ontstaan in woningen. Om de hoek in de Van Oldenbarneveldtstraat zijn de scheuren goed te zien in een van de woningen. Er zou sprake zijn van tienduizenden euro's schade.

En ook het parkeren is een probleem door de bouw. 'Wij betalen 140 euro per jaar voor een parkeervergunning. Maar we kunnen onze auto nu niet kwijt in de straat. Dan zegt de parkeerbeheer dat we in de hele wijken kunnen parkeren, maar daar wonen ook mensen en die zijn 's avonds ook thuis', schetst Beumkes het parkeerprobleem in de wijk. 

1,3 parkeerplekken

De bewoners verwachten in de toekomst nog meer parkeerproblemen. De nieuwbouwappartementen beschikken over een parkeerkelder. Daarbij is er 1,3 parkeerplekken per woning beschikbaar. Buurtbewoners vrezen dat dat veel te weinig is en er straks geen plek meer te vinden is voor hun auto.

De bewoners met een parkeervergunning willen een compensatie vanwege de parkeerproblemen. Ook dringen ze aan op betere communicatie en afspraken met de bouwbedrijven om de overlast in te perken.

 

Het laatste nieuws uit Arnhem

 • Raad keert zich tegen Arnhems plan flitsparkeren

  27 maart 2020
  ARNHEM - Er moet een pilot komen om kortstondig te parkeren voor een snelle boodschap in Arnhem: flitsparkeren of 'Shop&Go'. Maximaal een half uur, voor 1,45 euro. Dat wil wethouder Roeland van der Zee. Hij wees 21 plekken aan op zes verschillende locaties. Een raadsmeerderheid laat echter aan Omroep Gelderland weten daar niets in te zien.
 • Arnhemse milieuzone verder uitgebreid, ook oude bestelauto's niet meer welkom

  26 maart 2020
  ARNHEM - Arnhem gaat de milieuzone voor dieselvoertuigen verder uitbreiden. Vanaf 29 oktober zijn naast vrachtauto's en personenauto's ook bestelwagens van voor 2005 niet meer welkom in het stadscentrum. Daarnaast moeten alle diesels emissieklasse 4 of hoger hebben, ook als zij van na 2005 zijn.
 • Arnhemse daklozen slapen niet op straat vanwege corona, verzekert de wethouder

  25 maart 2020
  ARNHEM - In Arnhem zijn voldoende bedden voor alle dak- en thuislozen. Ondanks de coronamaatregelen. Dat verzekert wethouder Martien Louwers tegenover Omroep Gelderland. 'Iedereen die opvang nodig heeft, krijgt die.'
 • Voorstel voor sanering gifbult onder Arnhems woonwagenkamp: 3,9 miljoen euro

  25 maart 2020
  ARNHEM - De gifgrond onder en naast de woonwagens aan de Bethaniënstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf wordt gesaneerd, en de staanplekken worden uitgebreid van elf naar maximaal zeventien. Dat voorstel bracht wethouder Cathelijne Bouwkamp woensdagmiddag naar buiten. De kosten bedragen 3,9 miljoen euro.
 • Arnhemse sportverenigingen betalen voorlopig geen huur

  25 maart 2020
  ARNHEM - Arnhemse sportverenigingen hoeven voorlopig geen huur te betalen. Dat laat wethouder Jan van Dellen weten na vragen van de SP. De maatregel geldt zolang de sportvoorzieningen niet beschikbaar zijn door de coronacrisis.

Overig verkiezingsnieuws

 • Toch geen islamitische begraafplaats in Druten: 'Ik heb er geen woorden voor'

  27 maart 2020
  DRUTEN - Er komt in Druten geen begraafplaats voor moslims die door de coronacrisis niet in hun land van herkomst kunnen worden begraven. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag tegen het idee omdat er genoeg alternatieven zijn.
 • Nieuw college Beuningen presenteert zichzelf en coalitieakkoord

  27 maart 2020
  BEUNINGEN - Beuningen Nu & Morgen, GroenLinks, D66 en de Partij van de Arbeid hebben een coalitieakkoord gepresenteerd, nadat het vorige college eind februari klapte. Per mail trok de grootste partij in de gemeenteraad van Beuningen de stekker uit de samenwerking met VVD en CDA.
 • Raad keert zich tegen Arnhems plan flitsparkeren

  27 maart 2020
  ARNHEM - Er moet een pilot komen om kortstondig te parkeren voor een snelle boodschap in Arnhem: flitsparkeren of 'Shop&Go'. Maximaal een half uur, voor 1,45 euro. Dat wil wethouder Roeland van der Zee. Hij wees 21 plekken aan op zes verschillende locaties. Een raadsmeerderheid laat echter aan Omroep Gelderland weten daar niets in te zien.
 • Winterswijk in brief aan staatssecretaris: 'Haal vluchtelingenkinderen naar Nederland'

  26 maart 2020
  WINTERSWIJK - Winterswijk wil dat Nederland 500 vluchtelingenkinderen opvangt en biedt aan een deel van die kinderen op te nemen.
 • Rellende jongeren in Ede gaan vrijuit

  26 maart 2020
  EDE - De rellende jongeren die afgelopen oud en nieuw zorgden voor zware vernielingen in Ede, gaan vrijuit. De politie meldt donderdag dat grondig onderzoek niet heeft geleid tot concrete verdachten. Omdat er geen verdere aanknopingspunten meer zijn, stopt het onderzoek nu.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend