Logo De Belofte

GELDERMALSEN - De reizigers en bevolking van West Betuwe hebben maandagavond hun voorkeur uitgesproken voor een nieuw ontwerp voor het station van Geldermalsen. Vier ontwerpers hebben gisteravond voor een groep van rond de honderd belangstellenden een presentatie gehouden met hun ideeën.

Het ontwerp van Hans van Heeswijk Architecten kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van de aanwezigen. Het is nog de vraag of dit ontwerp het ook gaat worden. Ook de opdrachtgevers voor de bouw en de aannemer hebben een flinke stem.

Nieuwe voetgangerstunnel

Het station Geldermalsen moet aangepast. Geldermalsen ligt op de route van het toekomstige hoogfrequent spoor waar elke 10 minuten treinen gaan rijden. Voor een vlotte dienstregeling moeten sporen en perrons worden aangepast en moet er een nieuwe voetgangerstunnel komen.

De reizigers en bevolking van West Betuwe hebben maandagavond hun voorkeur uitgesproken voor een nieuw ontwerp voor het station van Geldermalsen. Vier ontwerpers hebben gisteravond voor een groep van rond de honderd belangstellenden een presentatie gehouden met hun ideeën.

De gemeente West Betuwe, die voor een kwart mag meebeslissen, heeft zijn inbreng overgedragen aan de bevolking en reizigers. Architect Dick de Gunst van het winnende ontwerp was blij verrast met de uitverkiezing. 'Het is belangrijk dat de bewoners hier mee mogen stemmen en dat ze dan voor ons ontwerp kiezen daar zijn we natuurlijk super trots op' zegt De Gunst na afloop. Wethouder Ton Van Maanen van West Betuwe toonde zich blij met de opkomst en de uiteindelijke keuze.

Tekst gaat verder na de video:

Definitieve keuze volgende week bekend

De aanwezigen zijn ook blij met de kans die ze krijgen om mee te beslissen, ook al telt hun stem maar voor een kwart mee in de uiteindelijke beslissing. De overige partijen bij het project - Bureau Spoorbouwmeester, ProRail en aannemer De Lingense Alliantie - nemen later deze week een definitief besluit.

De keuze voor het uiteindelijke ontwerp wordt waarschijnlijk volgende week maandag bekendgemaakt.

 

Door: Ton Arbouw

Het laatste nieuws uit West Betuwe

 • Pizzadozen tussen het papier: afval inzamelen gaat steeds beter, maar nog niet perfect

  11 juli 2020
  GELDERMALSEN - Ruim een kwart van het ingezamelde plastic en drankkartons in Rivierenland bestaat uit stoffen die daar niet in thuis horen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Nedvang. De regio Rivierenland levert sinds de invoering van een nieuw afvalsysteem wel zo'n 45 procent minder restafval aan.
 • Bijna heel Asperen tekent petitie over oude gemeentehuis

  30 juni 2020
  ASPEREN - Burgemeester Stoop van West Betuwe heeft dinsdag 1100 handtekeningen in ontvangst genomen van inwoners van Asperen. "Dat zijn alle inwoners", stelde de ChristenUnie vast. De inwoners willen dat het oude gemeentehuis in hun kern in de huidige staat behouden blijft. Het college wil het oude gemeentehuis verkopen.
 • Zo gaat het gemeentehuis van West Betuwe eruitzien

  24 juni 2020
  GELDERMALSEN - De gemeente West Betuwe heeft voor de verbouwing van het gemeentehuis het Delftse architectenbureau cepezed uitgekozen. Voor de keuze van een architect volgde de gemeente West Betuwe een Europese aanbestedingsprocedure.
 • Vijf partijen in beeld voor het nieuwe college in de gemeente West Betuwe

  22 juni 2020
  GELDERMALSEN - De formateurs Wil Kosterman en Joop Doeland praten in de gemeente West Betuwe verder met VVD en Partij van de Arbeid om samen met de huidige coalitiepartijen ChristenUnie, Dorpsbelangen en SGP een nieuw college te vormen.
 • Gemeentes Rivierengebied hebben nog maar nauwelijks beeld schade corona

  10 juni 2020
  TIEL - Het is voor veel gemeentes in het Rivierengebied nog lastig om een compleet beeld te krijgen van de schade voor gesubsidieerde instellingen als gevolg van de coronacrisis. Omroep Gelderland vroeg deze gemeentes of zij konden vertellen wat de schade is voor zwembaden, musea en bibliotheken die deels afhankelijk zijn van gemeentelijke subsidies. Ongeveer de helft van de benaderde gemeentes heeft gereageerd.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend