Logo De Belofte

GELDERMALSEN - De reizigers en bevolking van West Betuwe hebben maandagavond hun voorkeur uitgesproken voor een nieuw ontwerp voor het station van Geldermalsen. Vier ontwerpers hebben gisteravond voor een groep van rond de honderd belangstellenden een presentatie gehouden met hun ideeën.

Het ontwerp van Hans van Heeswijk Architecten kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van de aanwezigen. Het is nog de vraag of dit ontwerp het ook gaat worden. Ook de opdrachtgevers voor de bouw en de aannemer hebben een flinke stem.

Nieuwe voetgangerstunnel

Het station Geldermalsen moet aangepast. Geldermalsen ligt op de route van het toekomstige hoogfrequent spoor waar elke 10 minuten treinen gaan rijden. Voor een vlotte dienstregeling moeten sporen en perrons worden aangepast en moet er een nieuwe voetgangerstunnel komen.

De reizigers en bevolking van West Betuwe hebben maandagavond hun voorkeur uitgesproken voor een nieuw ontwerp voor het station van Geldermalsen. Vier ontwerpers hebben gisteravond voor een groep van rond de honderd belangstellenden een presentatie gehouden met hun ideeën.

De gemeente West Betuwe, die voor een kwart mag meebeslissen, heeft zijn inbreng overgedragen aan de bevolking en reizigers. Architect Dick de Gunst van het winnende ontwerp was blij verrast met de uitverkiezing. 'Het is belangrijk dat de bewoners hier mee mogen stemmen en dat ze dan voor ons ontwerp kiezen daar zijn we natuurlijk super trots op' zegt De Gunst na afloop. Wethouder Ton Van Maanen van West Betuwe toonde zich blij met de opkomst en de uiteindelijke keuze.

Tekst gaat verder na de video:

Definitieve keuze volgende week bekend

De aanwezigen zijn ook blij met de kans die ze krijgen om mee te beslissen, ook al telt hun stem maar voor een kwart mee in de uiteindelijke beslissing. De overige partijen bij het project - Bureau Spoorbouwmeester, ProRail en aannemer De Lingense Alliantie - nemen later deze week een definitief besluit.

De keuze voor het uiteindelijke ontwerp wordt waarschijnlijk volgende week maandag bekendgemaakt.

 

Door: Ton Arbouw

Het laatste nieuws uit West Betuwe

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend