Logo De Belofte

DOETINCHEM - In het buitengebied van Doetinchem is maandagochtend in de buurt van kasteel Slangenburg een glasvezelverdeelpunt geplaatst. Hoewel de werkzaamheden in Achterhoek Zuid nog tot het einde van het jaar duren, zijn de eerste adressen in Oude IJsselstreek al aangesloten op het snelle netwerk.

'Dit verdeelpunt is het centrum in een gebied van zeshonderd woningen. Die krijgen hun eigen aansluiting', vertelt Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf.

De werkzaamheden verlopen volgens de directeur goed. Inmiddels is in de regio Achterhoek Zuid, dat naast Doetinchem onder meer bestaat uit de gemeenten Oude IJsselstreek en Montferland, al 300 kilometer gegraven. Hij geeft aan dat in totaal 900 kilometer nodig is. 'De eerste bewoners zijn aangesloten en kunnen gebruik maken van de diensten. We zijn zeer tevreden wat dat betreft', aldus de directeur.

'Boeren kunnen niet wachten'

Voor het vestigingsklimaat in het buitengebied kan de glasvezelaansluiting erg belangrijk zijn. 'In eerste instantie denk ik aan de ondernemers die er al zitten', vertelt wethouder Ingrid Lambregts, die samen met Grootenboer de verdeelkast in Doetinchem mocht ingraven.

'De boeren kunnen niet wachten tot ze snel glasvezel hebben. Die hebben daar enorm veel baat bij. Daarnaast zie je dat zelfstandig ondernemers die zich willen vestigen, ook kijken naar dit soort zaken', besluit de wethouder.

Voor 2020 afgerond

De aanleg van het glasvezelnetwerk in het gebied Achterhoek Zuid moet voor het einde van het jaar volledig zijn afgerond. Eerder werden de buitengebieden van Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Berkelland ook al aangesloten op het netwerk. 'Daarmee is eigenlijk de hele Achterhoek voorzien', aldus Grootenboer.


 

Door: Mediapartner REGIO8

Het laatste nieuws uit Doetinchem

 • Sluiting Doetinchemse fietsenstalling biedt geen financiële voordelen

  06 april 2020
  DOETINCHEM - Het sluiten van fietsenstalling Perlstein heeft geen financiële voordelen en zal leiden tot meer gestalde fietsen in de binnenstad van Doetinchem. Dat concludeert de gemeente na onderzoek.
 • Geen negatieve effecten voor natuur bij verplaatsing tankstation in Doetinchem

  21 februari 2020
  DOETINCHEM - Als een tankstation wordt verplaatst naar de Oostelijke Randweg in Doetinchem heeft dit geen schadelijke gevolgen voor het naastgelegen natuurgebied De Zumpe. Dat zei wethouder Ingrid Lambregts donderdagavond tijdens de commissievergadering.
 • Hoe zorg je voor een bruisend centrum van Doetinchem in 2040?

  12 februari 2020
  DOETINCHEM - Een foodplein, meer musea of wonen in het centrum aantrekkelijker maken? Inwoners uit Doetinchem kunnen deze week tijdens drie bijeenkomsten meedenken over de toekomst van de binnenstad en de woonbuurten rond het historisch centrum.
 • Doetinchem verkoopt nieuwe woningbouwkavels

  05 februari 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem wil de komende maanden twintig nieuwe woningbouwkavels verkopen. Ontwikkelaars en de gemeente gaan daarnaast aan de slag met plannen voor nieuwbouw op meer plekken.
 • Burgemeester Doetinchem wil D'ran in 2020

  06 januari 2020
  DOETINCHEM - Burgemeester Mark Boumans wees maandagavond in zijn nieuwjaarstoespraak in schouwburg Amphion in Doetinchem op veranderingen. In een video waarin een hardlopende Boumans was te zien in een shirt van de Graafschap liet hij weten het voornemen te hebben om komend jaar meer te gaan sporten.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend