Logo De Belofte

DOORWERTH - Nieuwbouw voor basisscholen De Atlas en De Dorendal in Doorwerth moet er komen. Daar is de gemeenteraad van Renkum het over eens. Het budget waar wethouder Marinka Mulder om vroeg komt er niet. De plannen moeten soberder en doelmatig. Een nieuwe gymzaal is niet nodig. De buitenruimte kan kleiner. 'Doe wat je moet doen, maar geen overmaat.'

door Huibert Veth

Dat nieuwbouw voor de basisscholen en kinderopvang noodzakelijk is, zijn alle partijen het over eens. De lening van 7,5 miljoen euro waar Mulder om vroeg voor het realiseren van het project komt er echter niet.

'Extra budget zeker nodig'

De gemeenteraad wil het vastgestelde budget van 3,7 miljoen voor de schoolgebouwen vooralsnog niet verhogen. Eerst moet de wethouder met een concreet uitgewerkt plan komen. Daarna moet ze de raad opnieuw om toestemming vragen voor een aanvullend krediet. Volgens Mulder zal extra geld zeker nodig zijn. In het huidige budget is geen rekening gehouden met gestegen bouwkosten, duurzame normen en bouwen zonder aardgas.

Bekijk hier de reactie van wethouder Marinka Mulder en fractievoorzitter Pieter van Lent (CDA). Tekst loopt door onder de video.

In het plan van Mulder zat ruim één miljoen voor een nieuwe gymzaal. Ook dit vindt de raad niet nodig. De bestaande gymzaal in het Dorenweerd College en de te renoveren sporthal aan de Dalweg zouden voldoende ruimte bieden. Door de buitenruimte te verkleinen moet een half miljoen bespaard worden. De beslissing over het afsluiten van de Bachlaan wordt uitgesteld.

'Moet over kinderen gaan'

Het plan moet sober en doelmatig zijn, vinden VVD, GroenLinks en PvdA die het voorstel indienden. Raadslid Raymond den Burger (VVD): 'Doe wat je moet doen, maar geen overmaat.' Fractievoorzitter Daniëlle van Bentem (GemeenteBelangen) heeft moeite met het woord sober en wijst erop dat de discussie niet alleen moet gaan over vierkante meters maar over kinderen. Het voorstel werd unaniem aangenomen.

Zie ook: Ruim 4 miljoen extra voor schoolgebouwen en kinderopvang in Renkum

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek.
Heb jij nieuws over jouw gemeente? Tip ons dan hier.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend