Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Twaalf woningen voor zowel jongeren als ouderen: dat is het plan voor het lege winkelpand van De Jager Wonen aan de Vredenseweg in Winterswijk. De Jager is verhuisd naar het Scapino-pand in de Ratumsestraat in het centrum van Winterswijk.

Het gemeentebestuur juicht het initiatief toe. Inbreiding boven uitbreiding en kwaliteit boven kwantiteit, is het idee. Daarmee wordt nog geen klap op het plan gegeven, want de gemeente moet zich houden aan het zogenoemde stoplichtenmodel.

Dat heeft te maken met de limiet die er is op het aantal te bouwen woningen, in verband met krimp in de Achterhoek. Elk plan wordt beoordeeld op haalbaarheid (groen, oranje of rood), om fiasco's te voorkomen.

Provincie nodig

'We hebben de provincie nodig om het plan erdoor te krijgen', zegt wethouder Inge Klein Gunnewiek. Zij doelt op het voornemen om de restricties weer los te laten. 'Daarom kunnen we nog geen positief besluit nemen, maar we staan er wel positief tegenover.'

Het plan is ingediend door makelaardij Ten Hag namens Hooiland Vastgoed. Het betreft een mix van in totaal twaalf koop- en huurwoningen. Klein Gunnewiek hoopt dat de initiatiefnemer wil wachten op groen licht vanuit het Provinciehuis in Arnhem: 'De vraag is of hij wil wachten tot de zomer.' 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek.
Heb jij nieuws over jouw gemeente? Tip ons dan hier.

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend