Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Twaalf woningen voor zowel jongeren als ouderen: dat is het plan voor het lege winkelpand van De Jager Wonen aan de Vredenseweg in Winterswijk. De Jager is verhuisd naar het Scapino-pand in de Ratumsestraat in het centrum van Winterswijk.

Het gemeentebestuur juicht het initiatief toe. Inbreiding boven uitbreiding en kwaliteit boven kwantiteit, is het idee. Daarmee wordt nog geen klap op het plan gegeven, want de gemeente moet zich houden aan het zogenoemde stoplichtenmodel.

Dat heeft te maken met de limiet die er is op het aantal te bouwen woningen, in verband met krimp in de Achterhoek. Elk plan wordt beoordeeld op haalbaarheid (groen, oranje of rood), om fiasco's te voorkomen.

Provincie nodig

'We hebben de provincie nodig om het plan erdoor te krijgen', zegt wethouder Inge Klein Gunnewiek. Zij doelt op het voornemen om de restricties weer los te laten. 'Daarom kunnen we nog geen positief besluit nemen, maar we staan er wel positief tegenover.'

Het plan is ingediend door makelaardij Ten Hag namens Hooiland Vastgoed. Het betreft een mix van in totaal twaalf koop- en huurwoningen. Klein Gunnewiek hoopt dat de initiatiefnemer wil wachten op groen licht vanuit het Provinciehuis in Arnhem: 'De vraag is of hij wil wachten tot de zomer.' 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek.
Heb jij nieuws over jouw gemeente? Tip ons dan hier.

Overig verkiezingsnieuws

 • Stel weer thuis na corona-avontuur op cruiseschip

  26 februari 2020
  WINTERSWIJK - Henk Kortes (81) en zijn partner Reini van Loon (77) zijn weer terug in Winterswijk na een cruise met als eindbestemming Japan. Alleen kwamen ze daar nooit aan. Als gevolg van het coronavirus dobberde het stel een kleine twee weken als ongewenste vakantiegangers op de Zuid-Chinese Zee.
 • Nijmeegse partijen luiden noodklok: 'Controleer brandgevaarlijke panden'

  26 februari 2020
  NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen zou panden met een verhoogd risico op brand fysiek moeten gaan controleren. Dat is de oproep van Stadspartij DNF en de lokale PvdA. Er is een lijst met 63 risicopanden, maar de gemeente legt de verantwoordelijkheid veelal bij pandeigenaren zelf neer.
 • Van rechts naar links, Beuningen wil snel nieuw college

  26 februari 2020
  BEUNINGEN - Beuningen wil snel een nieuw college. Afgelopen donderdag klapte de coalitie in de gemeente door onenigheid. De grootste partij, Beuningen Nu & Morgen (BN&M), trok de stekker uit de samenwerking met CDA en VVD. Het dossier zon en wind was de boosdoener.
 • Ondergrondse container voor plastic in Druten

  26 februari 2020
  DRUTEN - Flatbewoners in Druten moeten vanaf deze week hun plastic in ondergrondse containers deponeren.
 • Online iets melden bij de gemeente Nunspeet heeft voordelen

  26 februari 2020
  NUNSPEET - Al ruim 1,5 jaar is het nieuwe online systeem van de gemeente Nunspeet ‘iets melden’ actief. De gemeente is blij dat inwoners de weg naar het gemeentehuis weten te vinden, maar online invullen heeft voordelen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend