GELDERMALSEN - Ruim 200 bezoekers van Club Rodenburg hebben dinsdagavond hun ongenoegen geuit over de sluiting van de club. Ze deden dat bij aanvang van de gemeenteraadsvergadering in Geldermalsen.
De gemeente heeft de club onlangs gesloten in verband met overmatig drank- en drugsgebruik in de club en het handelen in drugs. Volgens de eigenaren en sympathisanten gaat het om maar één incident. 'De eigenaren kunnen hier niets aan doen, maar zijn hier wel de dupe van', stellen de initiatiefnemers. Burgemeester Harry Keereweer herhaalde dat er volgens de gemeente meer aan de hand is en dat hij vasthoudt aan sluiting van het café.
Beelden van de actievoerders: (tekst gaat verder na de video)
Mishandeling, bedreiging en aanranding
Volgens de gemeente klopt het beeld niet dat de eigenaren en sympathisanten van de problemen schetsen. 'Bij velen leeft het beeld dat de burgemeester de club sluit na één incident met één pilletje. Dat is onjuist. In en om de club was sprake van zware mishandeling, bedreiging en aanranding', schreef de gemeente West Betuwe eerder in een verklaring. 'We begrijpen dat de sluiting veel impact heeft op een ieder die dit anders ziet. We willen nogmaals benadrukken dat het echt om meer gaat dan één pilletje. Ook een rechter heeft hier goed naar gekeken.'
De gemeente West Betuwe liet eerder al weten dat de kwestie dinsdagavond niet op de raadsagenda zou staan.. Er kon dan ook niet over dit onderwerp worden ingesproken. Wel hadden de eigenaren naar eigen zeggen vooraf een gesprek met enkele raadsleden.
Mede-eigenaar Janice Bronk van Club Rodenburg is dankbaar voor de steun die ze krijgen. Wel hoopt ze op een vreedzaam verloop van het protest.
Zie ook:
Het laatste nieuws uit West Betuwe
-
WAARDENBURG - Als de snelweg A2 twee keer zo breed wordt, wat betekent dat dan voor de leefbaarheid in het dorp Waardenburg? Gemeenteraadsleden legden hun oren te luister bij inwoners die grote zorgen hebben over hun toekomst.
-
GELDERMALSEN - Bij het gemeentehuis van West Betuwe in Geldermalsen staan, vanwege de komende verbouwing, zes katsurabomen in de weg. Daarom werden ze dinsdag verplaatst naar een begraafplaats om daar de verbouwing, als het goed is, te overleven.
-
WAARDENBURG - De gemeente West Betuwe kijkt naar drie mogelijk nieuwe locaties voor woonwagens in Waardenburg en Tuil. Nu is woonwagenlocatie De Griend in Waardenburg overvol. Op deze plek is plaats voor zes woonwagens, maar er staan er een stuk meer.
-
RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
-
ASPEREN - Burgemeester Stoop van West Betuwe heeft dinsdag 1100 handtekeningen in ontvangst genomen van inwoners van Asperen. "Dat zijn alle inwoners", stelde de ChristenUnie vast. De inwoners willen dat het oude gemeentehuis in hun kern in de huidige staat behouden blijft. Het college wil het oude gemeentehuis verkopen.
Overig verkiezingsnieuws
-
NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
-
NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
-
TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
-
ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
-
ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.