Logo De Belofte

VELP - Betaald parkeren aan de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in Velp kan beter afgeschaft worden, dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Het college van B&W stelt daarom aan de gemeenteraad voor dat dit ook wordt gedaan.

De gemeente heeft tussen 15 en 21 februari een uitgebreid onderzoek uit laten voeren onder ondernemers, omwonenden en winkelend publiek. Hieruit blijkt dat er in Velp een ruime meerderheid (78%) is voor het opheffen van betaald parkeren achter de Albert Heijn aan de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in Velp.

Gratis parkeren past volgens respondenten bij de omvang van een dorp als Velp. Daarnaast geven ze aan dat het klantvriendelijker is.

Blauwe zone in plaats van betaald parkeren

Uit het onderzoek blijkt dat mensen vrezen dat het parkeerterrein De Vlashof gebruikt gaat worden door langparkeerders. Om dit te voorkomen, stelt het college voor hier een blauwe zone in te stellen.

De verwachting is dat de gemeenteraad in mei een besluit neemt over het afschaffen van betaald parkeren. Als de raad dan positief besluit, zal in september de blauwe zone worden ingevoerd.

Door: Mediapartner Studio Rheden

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend