Logo De Belofte

MAURIK - Voorafgaand aan de Koningsspelen op vrijdag 12 april startte in Buren de campagne 'Ieder kind een koffer vol kansen'. De aftrap werd gegeven door wethouders Daan Russchen, Sietske Klein en Gerdjan Keller bij drie basisscholen in de gemeente.

'Wij willen dat alle kinderen in onze gemeente gezond en veilig kunnen opgroeien en dat ze alle kansen krijgen voor een goede toekomst', vertelt wethouder Daan Russchen. 'Met ‘wij’ bedoel ik iedereen die iets met kinderen heeft: scholen, kinderopvang, clubs, verenigingen, (groot-)ouders en andere familie. Iedereen in onze gemeente dus eigenlijk. Wij roepen dan ook iedereen op om mee te doen', vervolgt hij.

Op de basisscholen staan koffers waar iedereen die dat wil ideeën, plannen en tips kwijt kan. De rest van de gemeente wordt op verschillende punten ook voorzien van ideeënbussen.

Wethouder Daan Russchen: 'De koffer staat symbool voor alles wat we als gemeenschap mee willen geven aan onze kinderen op hun ontdekkingsreis naar later. Hoe mooi zou het zijn als we al onze kinderen de bagage mee kunnen geven, waarmee ze gezond, veilig en kansrijk hun dromen kunnen realiseren?'

Door: Mediapartner RegioTV Tiel

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend