Logo De Belofte

GELDERMALSEN - Het stuk grond aan de Kennedylaan in Geldermalsen waar projectontwikkelaar Paul Vermee van plan was tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten te bouwen staat te koop. 'Als de goede koper langskomt, is het idee voor een hotel van de baan.'

De projectontwikkelaar uit Tilburg is er niet rouwig om dat het Polenhotel, zoals het in de volksmond wordt genoemd, er nog steeds niet is. 'Ik lig er niet wakker van. Dat stuk grond kost me niks en het zit me niet in de weg, maar het duurt nu al bijna tien jaar totdat de gemeente een knoop doorhakt.'

'Het ligt gevoelig'

Dat het zo lang duurt komt onder meer doordat de gemeente Geldermalsen het vraagstuk over de schutting heeft gegooid naar de nieuwe gemeente West Betuwe en daar ligt het nu te wachten. Sinds dit jaar is Geldermalsen samen met Neerijnen en Lingewaal samen gegaan in de gemeente West Betuwe.

Co van Leeuwen, communicatiemedewerker van de gemeente: 'We hebben sinds een week of zes een college en we zijn ons er van bewust dat we met de huisvesting voor arbeidsmigranten aan de slag moeten.' Binnenkort wordt gewerkt aan een nieuw beleidskader. 'We willen in de toekomst voor dit soort aanvragen een panklaar antwoord hebben.'

De eerste stappen gaan binnen niet al te lange tijd worden gezet. 'Ik durf niet te zeggen wanneer het beleid er daadwerkelijk ligt. Het probleem is dat het in Geldermalsen gevoelig ligt.' Dat bleek ook wel in april vorig jaar. Toen was tijdens een informatiebijeenkomst over de komst van het hotel veel weerstand. 

Geen concrete verzoeken

Ook al laat Paul Vermee weten het idee van een hotel voor arbeidsmigranten niet helemaal te hebben losgelaten; er liggen volgens Van Leeuwen op dit moment geen concrete verzoeken voor tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten.

Overig verkiezingsnieuws

  • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

    30 september 2021
    NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
  • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

    29 september 2021
    NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
  • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

    29 september 2021
    TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
  • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

    29 september 2021
    ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
  • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

    29 september 2021
    ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend