Logo De Belofte

GELDERMALSEN - Het stuk grond aan de Kennedylaan in Geldermalsen waar projectontwikkelaar Paul Vermee van plan was tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten te bouwen staat te koop. 'Als de goede koper langskomt, is het idee voor een hotel van de baan.'

De projectontwikkelaar uit Tilburg is er niet rouwig om dat het Polenhotel, zoals het in de volksmond wordt genoemd, er nog steeds niet is. 'Ik lig er niet wakker van. Dat stuk grond kost me niks en het zit me niet in de weg, maar het duurt nu al bijna tien jaar totdat de gemeente een knoop doorhakt.'

'Het ligt gevoelig'

Dat het zo lang duurt komt onder meer doordat de gemeente Geldermalsen het vraagstuk over de schutting heeft gegooid naar de nieuwe gemeente West Betuwe en daar ligt het nu te wachten. Sinds dit jaar is Geldermalsen samen met Neerijnen en Lingewaal samen gegaan in de gemeente West Betuwe.

Co van Leeuwen, communicatiemedewerker van de gemeente: 'We hebben sinds een week of zes een college en we zijn ons er van bewust dat we met de huisvesting voor arbeidsmigranten aan de slag moeten.' Binnenkort wordt gewerkt aan een nieuw beleidskader. 'We willen in de toekomst voor dit soort aanvragen een panklaar antwoord hebben.'

De eerste stappen gaan binnen niet al te lange tijd worden gezet. 'Ik durf niet te zeggen wanneer het beleid er daadwerkelijk ligt. Het probleem is dat het in Geldermalsen gevoelig ligt.' Dat bleek ook wel in april vorig jaar. Toen was tijdens een informatiebijeenkomst over de komst van het hotel veel weerstand. 

Geen concrete verzoeken

Ook al laat Paul Vermee weten het idee van een hotel voor arbeidsmigranten niet helemaal te hebben losgelaten; er liggen volgens Van Leeuwen op dit moment geen concrete verzoeken voor tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten.

Overig verkiezingsnieuws

 • 'Essentiële' therapie voor Roos misschien wegbezuinigd

  04 juni 2020
  ARNHEM - 'Haar wereld is niet als die van anderen', vertelt de moeder van Roos over haar dochter aan de Arnhemse gemeenteraad. 'Het is een wereld vol demonen. Soms kletst en knuffelt ze. Maar als alles donker wordt, is er boosheid, angst en wanhoop.'
 • Barneveld staat open voor herindeling met Scherpenzeel 'maar alleen als zij ook willen'

  04 juni 2020
  BARNEVELD - Uit goed nabuurschap wil Barneveld met Scherpenzeel om tafel om over een gezamenlijke toekomst te praten. Barneveld vindt het belangrijk dat er in beide gemeenten draagvlak is voor een herindeling en dat er snel duidelijkheid komt. Het college van Scherpenzeel wil zelfstandig blijven.
 • Veiligheid onvoldoende in zwembaden, blijkt uit onderzoek na zedenincident

  04 juni 2020
  ARNHEM - Niet alle medewerkers en vrijwilligers van Arnhemse zwemverenigingen zijn verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) af te geven. En op het gebied van veiligheid heeft iedereen zo zijn eigen richtlijnen en afspraken. Dat blijkt uit onderzoek naar de veiligheid en kwaliteit van zwemlessen in Arnhem naar aanleiding van het zedenincident in zwembad De Grote Koppel begin vorig jaar.
 • Zorgen om 'levensgevaarlijke' rotonde: 'Welke ui heeft dit verzonnen?'

  04 juni 2020
  HUISSEN - Het is wachten op ongelukken volgens de mensen die regelmatig over de heringerichte rotonde bij het riviertje de Linge in Huissen komen. Degenen die zich zorgen maken hebben het maar al te vaak maar net goed zien gaan. De aanpassingen hebben de rotonde onoverzichtelijk gemaakt vinden ze. En levensgevaarlijk.
 • Brummenaren vrezen voor nieuwe belastingverhoging

  04 juni 2020
  BRUMMEN - De financiële positie van de gemeente Brummen is opnieuw verslechterd, blijkt uit de jaarrekening van 2019. Inwoners en ondernemers zijn dan ook bang dat de belastingen opnieuw omhoog gaan. 'Natuurlijk zijn er ontwikkelingen die niet te voorzien zijn, zoals de coronacrisis, maar wij vrezen nu al voor de gemeentelijke aanslagen van begin 2021', laat de dorpsraad weten.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend