Logo De Belofte

KESTEREN - De gemeente Neder-Betuwe heeft een plan voor huisvesting van zo'n 500 arbeidsmigranten. Zij zijn nodig voor de economie, maar kampen nu vaak met slechte leefomstandigheden. Een park met 128 units moet de oplossing hiervoor bieden en tevens de druk op de reguliere woningmarkt ontlasten.

Het Rijk van Batouwe is een proef van minimaal vijf jaar met optie tot verlenging. Een locatie is op het oog, namelijk tussen de Schuilenburg en de Hoge Dijkseweg. Het park moet een eigen ingang en voorzieningen krijgen met vervoer naar de werkplaatsen. Toekomstige bewoners van het chaletpark zullen zich wel aan de regels moeten houden; er komt een gele en rode kaartsysteem. Wie een rode kaart krijgt verliest zijn werk, huis en moet retour naar land van herkomst.

De proef is een samenwerking van de gemeente Neder-Betuwe, Regio Rivierenland en de Provincie Gelderland en is alleen bedoeld voor arbeidsmigranten die verblijven in Neder-Betuwe. Bij succes volgt mogelijk uitbreiding. Er heeft inmiddels een informatieavond voor omwonenden plaatsgevonden.

Foto: Evert de Bruine

Door: Mediapartner RegioTV Tiel

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend