Logo De Belofte

WOOLD - Het college van Winterswijk heeft besloten de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Greversweg af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente is voornemens een brug te plaatsen zodat langzaam verkeer het spoor nog wel kan oversteken.

'Het college heeft nu een verkeersbesluit genomen om de Greversweg ter hoogte van de spoorwegovergang af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer door het plaatsen van borden en een hek of andere fysieke maatregel', zo laat Winterswijk weten. 'Hiermee wordt alvast voorgesorteerd op maatregelen in het kader van de integrale aanpak van de vijf onbeveiligde overwegen in Winterswijk, waarover afspraken zijn gemaakt met ProRail en provincie.'

Eerder besloot de gemeenteraad dat de spoorwegovergangen aan de Veldhorstweg en de Huttenweg worden beveiligd. De overgang aan de Klandermansweg wordt afgesloten zodra een parallelweg naar de Veldhorstweg is gerealiseerd. Voor de oversteekplaats aan de Vreehorstweg wordt een procedure gestart om deze af te sluiten.

 

Door: Mediapartner REGIO8

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend