Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Het CDA in Winterswijk heeft vragen over de subsidie voor het bevrijdingsconcert gesteld, nu het college in plaats van de gevraagde 15.000 euro een derde van het gedrag, dus 5000 euro beschikbaar wil stellen. Zonder de gevraagde bijdrage moet het bevrijdingsconcert worden geannuleerd, aldus de Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk.

Dit betekent volgens haar vele teleurgestelde Duitse en Nederlandse kinderen die voor niets hebben gerepeteerd en ruim 100 teleurgestelde vrijwilligers. En mogelijk grote aantallen teleurgestelde gasten.Tevens blijft de stichting met een schuld zitten. Het bevrijdingsconcert zou plaats vinden op een vlot op het Hilgelo en toegang bieden aan duizenden bezoekers.

Het CDA meent dat op grond van de enthousiaste reacties van raad en collegeleden een ruimhartiger subsidie had mogen verwacht. De christendemocraten vragen in deze met name naar de rol van de burgemeester. Ze stellen dat het annuleren van het concert als gevolg van een lagere subsidie een blamage is en negatief afstraalt op Winterswijk. Bovendien wijst het CDA erop dat destijds bij het opstarten van het Steengroevetheater de gemeente financieel ook de helpende hand heeft toegestoken.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.

Door: RTV Slingeland - Redactie

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend