Logo De Belofte

NIJMEGEN - Een klein parkje moet het worden. De Eilbrachtstraat in het centrum van Nijmegen wordt binnenkort afgesloten. Dat moet de drugsoverlast in het gebied inperken, want rondjes rijden in het gebied wordt zo moeilijker.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Eilbrachtstraat ligt in het verlengde van het Vlaamsegas, een steeg waar veel coffeeshops zitten. De kruising van beide straten met de Tweede Walstraat is een geliefde plek bij straatdealers en hun klanten.

Overlast straatdealers afgenomen

Dat zorgt voor (parkeer)overlast voor bewoners en bezoekers en geeft een gevoel van onveiligheid. De panden in het gebied zien er voor een groot deel ook verloederd uit. De gemeente is al langer bezig het gebied en de overlast aan te pakken.

Volgens de gemeente is er al minder overlast van straatdealers. Er zijn onder meer camera's opgehangen om in de gaten te houden wat er allemaal gebeurt op straat. Extra inzet van politie en handhaving draagt daar ook aan bij.

Tekst gaat verder onder de illustratie

Illustratie: gemeente Nijmegen

Gebouwen slopen

Op de lange termijn wil de gemeente het hele gebied eromheen op de schop gooien. Zo zijn er plannen om het aangrenzende overdekte winkelcentrum Molenpoort helemaal plat te gooien en te vervangen door een aantal nieuwe straatjes met onder meer winkels en nieuw te bouwen appartementen. Het overdekte winkelcentrum wordt geplaagd door leegstand. Ook de parkeergarage Mariënburg moet op termijn wijken voor woningen.

Het gebied moet in de visie van de gemeente ook groener worden. Er moet ook minder verkeer door het gebied in de binnenstad komen. De hoofdlijnen van de nieuwe gebiedsvisie zijn de afgelopen maanden besproken met bewoners, ondernemers, de raad en ander belanghebbenden.

Zo zou het gebied eruit kunnen zien na sloop van het overdekte winkelcentrum. Beeld: gemeente Nijmegen

Molenpoortpassage nu. Foto: Google Maps

Zie ook:

 

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Nijmegenaren verlost van verkeersoverlast; maatregelen werken boven verwachting

  11 december 2019
  NIJMEGEN - De geluidsmaatregelen tegen de verkeersoverlast voor Nijmegen-West en Neerbosch-Oost werken veel beter dan verwacht. Dat bleek woensdag bij de officiële opening ervan door wethouder Harriët Tiemens.
 • Vrees dat hulpbehoevende Nijmegenaren zorg en hun vaste hulp kwijtraken

  11 december 2019
  NIJMEGEN - Inwoners van Nijmegen die nu hulp krijgen van een zorgorganisatie, lopen kans hun vertrouwde begeleider en hulp kwijt te raken. Oorzaak is een herziening van de manier waarop die zorg bij mensen terechtkomt. Betrokkenen maken zich zorgen over de voorgenomen nieuwe aanpak.
 • 'Vuurwerkplan van Nijmeegse burgemeester is voor de bühne'

  10 december 2019
  NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls werd door zijn gemeenteraad gedwongen tot de invoering van meer vuurwerkvrije zones rond de jaarwisseling. Bruls voert nu 'gewenste vuurwerkvrije zones' in. Wel zones, maar geen bekeuring voor mensen die zich er niet aan houden. Het plan van Bruls is voor de bühne, menen meerdere raadsleden.
 • Nijmegen wil meer plekken rond station om fiets gratis te stallen

  10 december 2019
  NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen dringt bij de NS aan op meer gratis fietsparkeerplekken rond het centraal station. Het gemeentebestuur wil dat de stalling onder het station kan worden omgevormd tot een 24-uursstalling, vooruitlopend op de herinrichting van het stationsgebied.
 • Versmalling van 'Graafsesnelweg' lijkt van de baan, bewoners geschrokken

  10 december 2019
  NIJMEGEN - Bewoners van de Graafseweg in Nijmegen zullen woensdag raadsleden nog maar eens toespreken in het stadhuis. Tot hun grote teleurstelling lijkt er geen politieke meerderheid voor het versmallen van de weg waar ze aan wonen. Er ligt een voorstel om het aantal rijbanen terug te brengen van 4 naar 2.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend