Logo De Belofte

ULFT - Een fietssnelweg tussen Doetinchem, Zevenaar en Emmerich heeft veel potentie. Dat blijkt uit een analyse die is uitgevoerd in opdracht van de Euregio Rijn en Waal.

'Op basis van een gedetailleerde evaluatie van het fietssnelwegennetwerk in het gebied, zijn er in de studie drie trajecten uitgelicht die volgens de deskundigen veel potentie hebben', meldt Euregio.

Eén van de trajecten met groot potentieel is het traject Doetinchem-Zevenaar-Emmerich. 'Het doel is om deze routes op middellange termijn uit te breiden en als snelle fietsroutes in te voeren', aldus de organisatie. Voor de realisatie van de plannen heeft de Euregio nog wel de hulp nodig van de betrokken gemeenten. Om de plannen concreter door te kunnen voeren, wordt daarom ook samenwerking gezocht met die gemeenten.

Betere verbinding Nederland-Duitsland

Volgens burgemeester Bruls van Nijmegen, die de resultaten presenteerde, zorgen de trajecten ervoor dat steden aan beide kanten van de grens beter verbonden worden: 'Niet alleen omdat we op die manier kunnen voorzien in de groeiende behoefte aan dit type woon-werkverkeer, maar ook omdat het ons nog beter op de kaart kan zetten op het gebied van fietstoerisme.'

Door: Mediapartner REGIO8

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend