Logo De Belofte

CULEMBORG - De verbouwing en renovatie van theater De Fransche School in Culemborg loopt vertraging op. De enige aannemer die bereidt bleek de klus op zich te willen nemen, vroeg twee keer het bedrag dat begroot is.

door Justus Leerling

Dat meldde verantwoordelijk wethouder Joost Reus donderdagavond aan de gemeenteraad van Culemborg. De aanbestedingsprocedure liep al geruime tijd en uiteindelijk bleven er drie geschikte aannemers over. Een daarvan bracht uiteindelijk een offerte uit, de andere twee bleken geen tijd te hebben of hadden te maken met onderaannemers die niet wilden meewerken.

Terug bij af

Maar de offerte, die bij het bestuur van De Fransche School binnenkwam, bleek twee keer hoger te zijn dan het bedrag dat ervoor beschikbaar was. Daarom is de aanbesteding van de renovatie van het theater weer terug bij af.

Wethouder Reus en het bestuur van de Fransche School gaan kijken of het plan van eisen aangepast kan worden of dat er sommige werkzaamheden uitgesteld kunnen worden. Ook wordt er gekeken naar de verduurzaming van het pand, die mogelijk soberder kan uitvallen.

In mei moet een nieuwe aanbestedingsprocedure gaan starten.

Het laatste nieuws uit Culemborg

 • Culemborg: onafhankelijk onderzoek naar opheffing Fair Play

  18 oktober 2019
  CULEMBORG - De gemeenteraad van Culemborg laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de opheffing van voetbalvereniging Fair Play. De club hield zes jaar geleden op te bestaan, toen er op sportpark De Sprokkelenburg niet meer gespeeld kon worden en er geen alternatieve velden voorhanden bleken.
 • Gelderlandfabriek Culemborg heeft dringend geld nodig

  18 oktober 2019
  CULEMBORG - Cultureel podium de Gelderlandfabriek in Culemborg verkeert in acute geldnood. Volgens Henk Jan Letteboer van de Gelderlandfabriek is er voor de komende twee jaar 150.000 euro nodig om tot een gezonde bedrijfsvoering te komen.
 • 'Oplossingen tegen vuurwerkoverlast liggen in Den Haag'

  30 september 2019
  CULEMBORG - Maatregelen tegen vuurwerkoverlast moeten te handhaven zijn. En dat is in Culemborg nu niet mogelijk bij de huidige vuurwerkvrije zones, zegt burgemeester Gerdo van Grootheest. De echte maatregelen moeten volgens hem uit Den Haag komen.
 • Concurrenten zwembad Culemborg slijpen de messen

  19 juli 2019
  CULEMBORG - Twee concurrenten van het bedrijf dat de exploitatie van het noodlijdende zwembad De Waterlinie in Culemborg mag verzorgen, overwegen nu een gang naar de rechter. Die concurrenten, Sportfondsen Nederland en zwembadexploitant Laco, voelen zich gepasseerd in de aanbesteding van het bad.
 • Zwembad Culemborg krijgt groen licht voor uitvoering reddingsplan

  18 juli 2019
  CULEMBORG - Het zwembad in Culemborg dat wordt geleid door een stichting is voor nu uit de financiële problemen. De gemeenteraad heeft ingestemd met het verlenen van extra subsidie van 16.000 euro per jaar en een eenmalig bedrag van 118.000 euro. De 16.000 euro komt boven op het jaarlijkse subsidiebedrag van bijna drie ton.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend