Logo De Belofte

WIJCHEN - Momenteel zitten er alleen anti-krakers in het oude gemeentehuis van Wijchen, pal tegenover Kasteel Wijchen. Het is wachten op de sloophamer. Tot die tijd kunnen nieuwsgierigen kunst komen kijken in een deel van het kantoor.

Het rechtergedeelte van het oude gemeentekantoor wordt tijdelijk in gebruik gegeven aan de Kunstkring voor expositieruimte. Kunstenaars mogen er hun werk tentoonstellen tot 31 januari 2020. Daarna moet het gebouw leeg en beschikbaar zijn om het over te dragen aan een projectontwikkelaar die het gebied gaat herinrichten. 

Veel publiek

De kunstenaars kunnen geen recht claimen om langer in het gebouw te blijven zitten. Er is ook geen budget, de kunstenaars moeten zelf voor meubilair en aankleding zorgen. De kunstenaars kunnen veel publiek trekken, denkt de gemeente. Het oude gemeentekantoor ligt op een markante en centrale plek binnen Wijchen. 

De gemeente Wijchen verhuisde haar 250 ambtenaren in het najaar van 2017 naar de 150 meter verderop gelegen voormalige kantoor van de Rabobank. De verhuizing was nodig door ruimtegebrek op de oude locatie en heeft ruim 9 miljoen euro gekost. De exploitatiekosten vallen op jaarbasis een ton lager uit. 

Zie ook:

Door: Rob Haverkamp

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
 • Scherpenzeel wil zelfstandig blijven: acht stemmen voor, vijf tegen

  10 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil zelfstandig blijven. Dat werd donderdagavond duidelijk in een beslissende raadsvergadering. De gemeenteraad nam de Kadernota aan, waarin staat hoe het dorp zelfstandig wil blijven opereren, met acht stemmen voor en vijf stemmen tegen.
 • Achterkamertjespolitiek in Ede, besluit over zonnepark uitgesteld

  10 juli 2020
  EDE - Er zou donderdagavond definitief duidelijkheid komen over zonnepark Nergena in Bennekom. Maar dat kwam er niet. De gemeenteraad besloot - na bijna drie uur overleg in Edese achterkamertjes - de cruciale stemming uit te stellen. Er komt eerst een integriteitsonderzoek naar raadslid Bram van der Beek (ChristenUnie).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend