Logo De Belofte

ARNHEM - Langs de Nijmeegseweg in de Arnhemse wijk Malburgen zullen ruim 200 nieuwe woningen verrijzen. Maar waar de huizen precies komen, is nog onbekend. De gemeente wil daarover in gesprek met bewoners van de wijk.

Het idee is om eerst inbreng van bewoners te verzamelen en dan plannen te gaan ontwikkelen. Op 2 april is er daarom een bewonersbijeenkomst. 

Vanaf 2020 

College en de gemeenteraad van Arnhem kwamen eerder met elkaar overeen dat de woningen rond de Nijmeegseweg gebouwd kunnen worden. Daar zal op zijn vroegst in 2020 mee gestart worden. 

De plannen stammen al uit 1998: nieuwbouw realiseren tussen het GelreDome en het De Monchyplein. Toen stonden daar nog veel oudere portiekflats, die in 2012 gesloopt werden. Daarna verdwenen de plannen even in de ijskast, volgens de gemeente vanwege de crisis. 

Inmiddels is het plan weer levensvatbaar; er is een toenemende vraag naar woningen en dus wil de gemeente een visie opstellen voordat er gebouwd wordt. Bewoners moeten haar daarbij gaan helpen. 

Woningen, appartementen en sociale huur 

In totaal moeten er zo'n 100 eengezinswoningen komen en ongeveer 130 appartementen. Daarnaast is ruimte voor sociale huur en wellicht zorgwoningen. Dat is te lezen in een persbericht van de gemeente Arnhem.

Ook groen moet (meer) plek krijgen in het project. Uitgangspunt is om bestaand groen en bomen zo veel mogelijk te behouden. Daarnaast moet de doorstroom van het verkeer op het De Monchyplein efficiënter, zodat minder asfalt nodig is. 

 

Op dinsdag 2 april tussen 17.00 en 20.00 uur vindt de bewonersbijeenkomst plaats in MFC De Spil, Lupinestraat 12.

Het laatste nieuws uit Arnhem

 • 'Verbijsterend rancuneus', forse kritiek op Arnhemse coalitiebreuk

  07 maart 2021
  ARNHEM - Vanuit collega's is vooral afkeur te horen over de keuze van GroenLinks, VVD en PvdA om de stekker uit de Arnhemse coalitiesamenwerking met D66 te trekken. Het zou, zeker in crisistijd, een onverantwoorde beslissing zijn. Bovendien zouden niet-functionerende wethouders de hand boven het hoofd worden gehouden.
 • 'Een langzame, pijnlijke dood', dat wenst een Arnhemse politicus alle SGP'ers toe

  06 maart 2021
  ARNHEM - "Lieve God, wil je alle SGP'ers een ziekte geven waardoor ze uiterst pijnlijk en zonder uitzicht op genezing heel langzaam uitsterven?" Dat schreef fractievolger Peter Verdijk van lokale partij Arnhem Centraal onlangs op zijn Facebook-pagina. De politicus heeft zijn post inmiddels verwijderd en vervangen voor excuses.
 • 'We mochten geen kritische vragen stellen', D66 reageert op Arnhemse coalitiebreuk

  05 maart 2021
  ARNHEM - Volgens D66-fractievoorzitter Mattijs Loor ging de kritiek van zijn voormalig coalitiepartners, die hem donderdag aan de kant zetten, niet alleen over toon en houding. Er werd zijn partij wel degelijk gevraagd minder kritische vragen te stellen, vertelt hij vrijdag aan Omroep Gelderland.
 • Partijen voor breuk al in gesprek over nieuwe Arnhemse coalitie

  05 maart 2021
  ARNHEM - GroenLinks, VVD en PvdA spraken afgelopen zondag al met Arnhem Centraal over een mogelijke nieuwe coalitie. Dat de samenwerking met D66 werd stopgezet, werd hen donderdagmiddag vlak voor het nieuws naar buiten kwam in een zoommeeting medegedeeld. Fractievoorzitter Mattijs Loor was teleurgesteld en verrast, vertelt Leendert Combee (VVD).
 • 'Moskee is prima, maar niet hier', moslims zoeken al 20 jaar

  04 maart 2021
  ARNHEM - Het is het verhaal van 20 jaar zoeken, vertelt voorzitter Bahaeddin Budak van de Islamitische Unie na afloop van het debat over een volgende mogelijke nieuwe plek voor de Arnhemse Ayasofya-moskee aan Omroep Gelderland. "Het komt altijd op hetzelfde neer: een moskee is prima, maar niet hier."

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend